Τον καλύτερο δυνατό έλεγχο των προϋποθέσεων φιλοξένησης εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ιδίως τις καθημερινές, ζήτησε μετά τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διεξαγωγή της συναυλίας στρατιωτικής ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Σύλλογος Καθηγητών του ΔΩΛ σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης.

«Τα παιδιά τίθενται σε κίνδυνο είτε αυτό αφορά ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο χώρο είτε αφορά θόρυβο. Δε μπορούμε να ελέγξουμε που βρίσκονται τα παιδιά, όταν υπάρχει πολύς κόσμος» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ολυμπία Τσαγιάννη υπογραμμίζοντας την περίπτωση «κάποια εκδήλωση να μην αντιστοιχεί στην φιλοσοφία του Ωδείου, γιατί υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν γεγονότα σαν τα χθεσινά».

Περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης η κα Τσαγιάννη σημείωσε «έγινε ρίψη χημικών, ήμασταν σε αίθουσες, δε μπορούσαμε να βγούμε έξω, ο καπνός εισχώρησε και τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν όταν έσπασε ο κλοιός προστασίας της αστυνομίας προς. Υπήρχε μεγάλη αναστάτωση».

«Η πόλη δεν έχει αίθουσα να φιλοξενήσει παντός τύπου εκδηλώσεις. Θα πρέπει να μπει ένα φίλτρο όταν γίνονται μαθήματα. Το Ωδείο είναι εκπαιδευτικός χώρος και η αίθουσα διαμορφώθηκε για να γίνονται συναυλίες μαθητών» συμπλήρωσε.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης, ο οποίος παρέλαβε σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα των καθηγητών. Όπως εξήγησε «είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Η αίθουσα δίνεται με όρους και προϋποθέσεις, οι οποίοι είναι πολύ αυστηροί κι αφορούν όλες τις παραμέτρους (εκπαιδευτικό έργο, θόρυβος, καθαριότητα, ασφάλεια, εκκένωση), παρόλα αυτά δεν υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος, όπως προέκυψε από τα χθεσινά επεισόδια.

Πριν παραχωρήσουμε την αίθουσα είναι να ελέγξουμε το είδος της εκδήλωσης κι αν πληρούνται οι όροι της ασφάλειας, των ατόμων που πρέπει να είναι στην αίθουσα. Από πλευράς μας δεν τίθενται θέμα παραμέλησης.

Τέτοιες ενέργειες δεν αρμόζουν σε ένα χώρο πολιτισμού όπως είναι το Ωδείο.

Είμαστε εδώ να διασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω