Εν μέσω έντονης ανησυχίας για την μετάδοση της ευλογιάς των πιθήκων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δυο γνωστοί επιστήμονες μέσα από τον star fm, υποστηρίζουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και συστήνουν ψυχραιμία, όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και στους συναδέλφους τους  γιατρούς.

Ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και ο καθ. πνευμονολογίας Κων/νος Γουργουλιάνης τονίζουν με έμφαση, ότι δεν πρόκειται για επιδημία. Επίσης σε ότι αφορά τον κορονοϊό, δηλώνουν  ότι μπήκε σε φάση τελικής υποχώρησης.

Ειδικότερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης σημειώνει: «Έχουμε μια νόσο που δεν την ξέρεις κανένας. Φέρανε έναν άνθρωπο με ανεμοβλογιά από την Κέρκυρα με αεροπλάνο σε κάψουλα χωρίς λόγο. Η ανεμοβλογιά είναι μια αρρώστια πάρα πολύ κοινή, δημιουργήθηκε ένας πανικός γιατί ακολουθεί τον πανικό που ακολουθεί τα ΜΜΕ. Να είμαστε ψύχραιμοι, να μην αναπαράγουμε ειδήσεις που τρομοκρατούν τον κόσμο και να παραδεχτούμε όλοι και εμείς ότι δεν ξέρουμε αυτό το θέμα καθόλου, να σας πω κάτι που δεν ξέρω όταν δεν έχω καμία ειδικότητα; Σκεφτείτε λοιπόν ότι οι ίδιοι που μιλούσαν για τον κορωνοϊό με την ίδια ευκολία μιλάνε τώρα για την ευλογιά των πιθήκων…».

Όσο για τον κορωνοϊό ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε:  «Πάμε πάρα πολύ καλά, έχουμε μονοψήφια νούμερα στα νοσοκομεία. Ξεμπερδέψαμε για το καλοκαίρι, αλλά εμείς προετοιμαζόμαστε για μια ενδημικότητα για τους ευάλωτους ανθρώπους για το διάστημα μετά το καλοκαίρι, πάντως δεν θα έχουμε αυτή την κατάσταση όπως πριν που νοσούσαν βαριά και νέοι άνθρωποι και γέμιζαν τα νοσοκομεία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω