Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (17/12) στις 21:00 τη Βιλερμπάν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής στην Εuroleague, έχοντας ως στόχο να διατηρήσει απόρθητη την έδρα του και να κάνει το 9/9 στο ΣΕΦ.

Το έργο των «ερυθρολεύκων», μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς οι Γάλλοι έχουν μια αρκετά αθλητική ομάδα, η οποία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στα «μεγάλα ονόματα» της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ρεκόρ 10-5 και θέλει να διατηρηθεί στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από την άλλη μεριά, το συγκρότημα του Πάρκερ έχει ρεκόρ 7-8 και κυνηγάει μια θέση στην οκτάδα της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και αναμένεται να παραταχθεί πλήρης, ενώ η Βιλερμπάν δεν θα έχει σε ακόμα ένα παιχνίδι τον Ρέιμαρ Μόργκαν και τον Ντέιβιντ Λάιτι.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς, στις 18:00, η Ούνικς Καζάν (9-6) φιλοξενεί την Ζαλγκίρις Κάουνας (3-12) σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν πλήρεις, ενώ οι Λιθουανοί θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Τζόφρε Λοβέρν, Παουλιους Γιανκούνας και Μάντας Ρουμπσταβίτσιους.

Στις 20:00, η Άλμπα Βερολίνου (5-10) φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (9-6). Το καθεστώς συμμετοχής του Κριστ Κουμάντζι δεν έχει ξεκαθαριστεί για τους Γερμανούς, ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης από την άλλη μεριά δεν θα έχει τον Κένεθ Φαρίντ, ο οποίος μάλιστα αποδεσμεύτηκε από τον ρώσικο σύλλογο.

Την ίδια ώρα στο Μονακό, η τοπική ομάδα (6-9) φιλοξενεί τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (9-6) σε ένα ματς χωρίς ξεκάθαρο φαβορί. Οι Γάλλοι δεν υπολογίζουν στους Τζέρι Μπουτσιέλ και Λίο Βέστερμαν, ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ δεν θα έχει ως συνήθως στη διάθεσή του τον Σαμπάζ Νέιπιερ, ενώ αμφίβολος παραμένει και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Τέλος, στο ματς, με το οποίο κλείνει η αυλαία της 16ης στροφής, ο Ερυθρός Αστέρας (6-9) υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου (7-8) σε ένα πολύ αμφίρροπο ματς. Το καθεστώς συμμετοχής των Άαρον Γουάιτ και Μάρκο Σιμόνοβιτς για τους Σέρβους, ενώ η Μπάγερν δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Νταρούν Χίλιαρντ, Λίον Ραντόσεβιτς και Πολ Τσίπσερ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζαν-Μαρκ Σίσκο.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα στην Euroleague:
Ούνικς Καζάν – Ζάλγκιρις Κάουνας (18:00)
Άλμπα Βερολίνου – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20:00)
Μονακό – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (20:00)
Ολυμπιακός – Βιλερμπάν (21:00)
Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν Μονάχου (21:45)

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Περισσότερα Εδω