Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους άφεθηκε ο 61χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος από τον Βόλο που κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση καθήκοντος, όπως επίσης και για ότι επιχείρησε να εισάγει κινητό τηλέφωνο μέσα στις φυλακές.Ο 61χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως Υπηρεσίας αφέθηκε ελέυθερος με τους περιοριστικούς όρους, απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αλλά και με την εμφάνιση του στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και εγγύηση 2.000 ευρώ έως να γίνει η δίκη του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε ότι πήρε τα 1000 ευρώ για να αγοράσει το κινητό τηλέφωνο για λογαριασμό του αλλοδαπού, ώστε να έχει καλές σχέσεις με τους κρατούμενους. Επίσης τόνισε ότι το ποσό που έλαβε αντιστοιχούσε ακριβώς στα χρήματα που κόστιζε το κινητό και δεν είναι ένοχος για δωροληψία. Τέλος, ο συνηγορός του επισήμανε ότι ο εντολέας του αντιμετωπίζει θέματα ψυχολογικής φύσεως και προτίθεται να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο 61χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος από τον Βόλο συνελήφθη τη Δευτέρα (4/10), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Ο κρατούμενος ενημέρωσε τις Αρχές ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος τον προσέγγισε και του ανέφερε ότι εάν του δώσει τα χρήματα που ζητάει, μπορεί να τους προμηθεύσει ότι επιθυμεί. Σε συννενοήσει με τις Αρχές ο κρατούμενος έστειλε τα χρήματα στον 61χρονο μέσω τρίτων. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος παρέλαβε τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και στη συνέχεια οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του.

Περισσότερα Εδω