Τους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου της Νέας Ιωνίας Βόλου καταγγέλουν γονείς και κηδεμόνες μαθητών που ήδη φοιτούν στα σχολεία, με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Υπουργείο Παιδείας αρκετές εβδομάδες πριν, τα δύο ιστορικά σχολεία της πόλης, θα εξελιχθούν σε Πειραματικά!

Από την πρώτη στιγμή οι καθηγητές αντέδρασαν έντονα, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στη μετατροπή αυτή. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, μαθητές και καθηγητές, αλλά και μέλη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προχώρησαν σε κινητοποιήσεις με αίτημα, την απόσυρση της σχετικής απόφασης.

Οι λόγοι που επικαλούνται είναι η… ιστορικότητα του σχολείου και η μετακίνηση των μαθητών που δε θα επιλεγούν να φοιτήσουν στα Πειραματικά, αλλά και των καθηγητών (!) σε άλλες σχολικές μονάδες.

Δείτε την επιστολή που έφτασε στο Υπουργείο Παιδείας, και η οποία φέρει τις υπογραφές δεκάδων γονέων. Οι ίδιοι καταγγέλουν “αλισβερίσι” μαθητών και καθηγητών με τις απουσίες, προκειμένου να καταγραφούν επιτυχημένες κινητοποιήσεις!

Διαβάστε την επιστολή:

“Οι καθηγητές από την πρώτη στιγμή δεν μπήκαν στη διαδικασία να ενημερώσουν ούτε εμάς ούτε τα παιδιά για τη λειτουργία του Πειραματικού σχολείου και τις αλλαγές που αυτό θα επιφέρει στη σχολική καθημερινότητά τους, παρά προσπαθούν από την αρχή να μας πείσουν ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούμε και να εναντιωθούμε στην αλλαγή. Οι λόγοι που επικαλούνται όπως ήδη θα γνωρίζετε είναι η ιστορικότητα του σχολείου, η μετακίνηση των παιδιών και ο διαχωρισμός τους. Από τα λίγα που γνωρίζω το σχολείο θα αναβαθμιστεί με τη μετατροπή του ή τουλάχιστον θα γίνει μια προσπάθεια προς αυτό. Όλοι ξέρουμε κι εσείς καλύτερα από εμάς τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να υποδαυλίζονται κινήσεις προόδου. Η μετακίνηση των παιδιών απ’ όσο γνωρίζω δεν θα αφορά στα παιδιά που ήδη φοιτούν και ο διαχωρισμός των παιδιών πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσε να ισχύσει σε ένα πειραματικό σχολείο που τα παιδιά μπαίνουν με κλήρωση. Μακάρι να μπορούσαμε σαν γονείς να πούμε ότι θα έπρεπε να γίνουν και άλλα πειραματικά για να έχουν όλα τα παιδιά την ευκαιρία για κάτι καλύτερο.

Μετά τη λήψη της απόφασης οι καθηγητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις μέσω των παιδιών μας.

Τα παιδιά κάνουν αποχή, γράφουν πανό με δική τους υπόδειξη και διαμαρτύρονται.

Επιτρέπουν στα παιδιά να προβούν σε διαμαρτυρίες καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αφού τους είπαν ότι δεν θα τους βάλουν απουσίες, ενώ μόλις τώρα ξεκίνησαν τα μαθήματα δια ζώσης.

Κατεβαίνουν τα παιδιά μία διδακτική ώρα τη μέρα στο προαύλιο -χωρίς να κρατούνται οι αποστάσεις και χωρίς όλα να φοράνε μάσκες- για να φωνάζουν συνθήματα.

Αν οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι τα σχολεία μας υποβαθμίζονται και χάνουν την ιστορικότητά τους με τη μετατροπή τους σε πειραματικά το εύλογο θα ήταν ότι και οι ίδιοι θα έπρεπε να έχουν προβεί σε δηλώσεις διαμαρτυρίας π.χ. απεργία ή στάση εργασίας”.

Περισσότερα Εδω