Αναποδογύρισε το τραπέζι του σπιτιού του, φώναζε και απειλούσε το αγοράκι του, ηλικίας 3 ετών, και τη σύζυγό του, επειδή έπεσε λίγο ρύζι από το πιάτο του γιου του στο μεσημεριανό τραπέζι!Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του 41χρονος Βολιώτης για επεισόδιο βίας, που προκάλεσε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι στην οικογένειά του. Η σύζυγός του, ηλικίας 50 ετών, τρόμαξε, φοβήθηκε και κάλεσε σε βοήθεια την Αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, το Σαββατοκύριακο κρατήθηκε και χθες οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια Βόλου. Το Αυτόφωρο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή για εξύβριση κατά συρροή, ενδοοικογενειακή απειλή, απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.

Δεν αποδέχτηκε τις δικαιολογίες του 41χρονου, ο οποίος είπε ότι είναι άνεργος και δεν έχει χρήματα. Αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό της έμπρακτης μετάνοιας, καθώς είπε στο δικαστήριο ότι λυπάται για αυτό που έγινε και ότι θα πάει στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας για να διαχειριστεί τον θυμό του.

Ο κατηγορούμενος εξύβρισε τη γυναίκα του με χυδαίο τρόπο και “ευχήθηκε” στο παιδί του να πεθάνει από καρκίνο όταν εκνευρίστηκε για το περιστατικό με το ρύζι και αναποδογύρισε το τραπέζι. Στη συνέχεια απείλησε τη γυναίκα του ότι θα τη θάψει μέσα στο σπίτι και την ίδια στιγμή της έλεγε να παραγγείλει να φάνε πρόβειο κρέας. Η τρομαγμένη γυναίκα είπε στο δικαστήριο ότι από τη μία στιγμή στην άλλη προσπαθούσε τρομαγμένη να πάει το παιδί στον επάνω όροφο του σπιτιού της για να αποφύγει τα χειρότερα.

«Φοβήθηκα πάρα πολύ για αυτό κάλεσα την Αστυνομία», είπε η παθούσα εξεταζόμενη ως μάρτυρας στο δικαστήριο. «Ο σύζυγος με εξυβρίζει συχνά όταν έχει νεύρα, αλλά είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Οταν θυμώνει βγαίνω από το σπίτι, πηγαίνω σε ένα παγκάκι και κάθομαι και επιστρέφω σπίτι μόλις ηρεμήσει», πρόσθεσε ακόμη ερωτηθείσα από το δικαστήριο για τη συμπεριφορά του άνδρα της.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ακόμη σε βάρους του κατηγορούμενου ότι κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις που είχε υποβάλει ήταν πλαστές. Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε  ελεύθερος.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας ήταν το δεύτερο που απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές το Σαββατοκύριακο, καθώς υπήρξε καταγγελία και άλλου περιστατικού στο Πήλιο, το οποίο πήρε αναβολή και θα εκδικαστεί μεθαύριο Πέμπτη. Οι πράξεις ενδοοικογενειακής βίας αποτελούν υποθέσεις που δυστυχώς, απασχολούν συχνά, τόσο την Αστυνομία όσο και τις δικαστικές αρχές

Περισσότερα Εδω