Η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών ηττήθηκε από την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας, στο πλαίσιο των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παρά την συγκλονιστική προσπάθεια που κατέβαλλε.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με 4-1, ενώ στη συνέχεια η διαφορά βρισκόταν συνεχώς στον πόντο. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Γκιγιέρμο Ναράνχο πήρε εκ νέου ασφαλές προβάδισμα στα μέσα του πρώτου σετ (15-11), ωστόσο δεν κράτησε για πολύ. Η Ισπανία αντέδρασε, ισοφάρισε (16-16) και εν συνεχεία προηγήθηκε, κατακτώντας το πρώτο σετ 22-25.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική μας ομάδα και με πρωταγωνίστρια την Τζίνα Λαμπρούση στα πρώτα λεπτά, το σκορ έφτασε στο 8-3. Ωστόσο, οι Ισπανίδες αντέδρασαν και πάλι, ισοφαρίζοντας σε 10-10. Από κει και πέρα, αμφότερες οι ομάδες όδευαν και πάλι πόντο-πόντο έως ότου φτάσει η διαφορά στους τρεις πόντους (16-19) υπέρ της Ισπανίας. Οι «γαλανόλευκες» κατάφεραν να ισοφαρίσουν δις σε 19-19 και 21-21, επιστρέφοντας εκ νέου στη διεκδίκηση του σετ. Το δεύτερο σετ παρέμενε αμφίρροπο, μέχρι που «βάφτηκε» με τα ελληνικά χρώματα με σκορ 26-24.

Στο τρίτο σετ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο ξεκίνημα. Η Ισπανία βρέθηκε μπροστά στο σκορ μέχρι και με τρεις πόντους διαφορά (4-7), προτού η Εθνική ομάδα ισοφαρίσει σε 8-8 και 9-9 αντίστοιχα. Όμως, οι Ισπανίδες αθλήτριες ανέβασαν ρυθμούς -τη στιγμή που η Ελλάδα δυσκολευόταν στην ανάπτυξή της- και έφτασαν τη διαφορά στους έξι πόντους (10-16). Η ομάδα του Γκιγιέρμο Ναράνχο συνέχισε να χάνει έδαφος στο τρίτο σετ, το οποίο κατέληξε εν τέλει στην Ισπανία με σκορ 16-25.

Παρά το κακό τρίτο σετ, η ελληνική ομάδα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει εκ νέου στο ματς. Μπορεί στο τέταρτο σετ να βρέθηκε έως και με τέσσερις πόντους πίσω στο σκορ (9-13), ωστόσο οι Ελληνίδες αθλήτριες κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν με τη σειρά τους προβάδισμα τεσσάρων πόντων (21-17). Το εν λόγω προβάδισμα διατηρήθηκε και οι «γαλανόλευκες» οδήγησαν το ματς στο τάι μπρέικ (25-22).

Εκεί, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε ακόμη ένα ιδανικό ξεκίνημα, όντας μπροστά στο σκορ με 4-0. Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε, ωστόσο τα λάθη των Ελληνίδων αθλητριών έφεραν την ανατροπή του σκορ για την Ισπανία με 9-12. Τη στιγμή που οι Ισπανίδες διέθεταν match point, η ομάδα του Γκιγιέρμο Ναράνχο κατάφερε να το «σπάσει», δίχως όμως να αποτρέψει την ήττα με 2-3 σετ (13-15 στο τάι μπρέικ).

Έτσι, οι ελπίδες πρόκρισης μειώνονται για την Ελλάδα, που βρίσκεται στη τελευταία θέση του β’ ομίλου με έναν βαθμό.

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Περισσότερα Εδω