Χιλιάδες κόσμου, από όλες τις γωνιές της Μεγάλης Βρετανίας σχημάτισαν από το απόγευμα της Τετάρτης 14/9 «ουρές» για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, στο λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ. Το τέλος της «ουράς», όπως μεταδίδουν τα βρετανικά media, φτάνει στο Tower Bridge, δηλαδή σε απόσταση πάνω από 6 χιλιόμετρα από το Παλάτι, όπου εκτίθεται η σορός της Μονάρχη.

Εμφανώς συγκινημένοι, οι πολίτες έσκυβαν το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού και τα μάτια ορισμένων ήταν κόκκινα από το κλάμα.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το Reuters και τις εκτιμήσεις των ειδικών, περίπου 750.000 άνθρωποι αναμένονται στο λαϊκό προσκύνημα μέχρι τη Δευτέρα 19/9, όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της. 

Ο 20χρονος Τόμας Χιουζ, ο οποίος περίμενε 14 ώρες στην ουρά μαζί με τον αδελφό του, δήλωσε στο πρακτορείο ότι φθάνοντας τελικά δίπλα στο φέρετρο ένιωσε συγκλονισμένος: «Το κάνεις ως ένδειξη σεβασμού προς αυτήν τη γυναίκα… Και θεωρώ πως έχοντας περάσει από αυτήν τη διαδικασία, όταν πλέον φθάνει η στιγμή που περίμενες, τα συναισθήματα σε κατακλύζουν».

 

Ένας από τους πρώτους που προσκύνησαν τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν ο Κένεθ Τέιλορ, ένας 72χρονος από το Ρέντινγκ της Αγγλίας, ο οποίος είχε έρθει μαζί με έναν γείτονά του και διανυκτέρευσε σε μια σκηνή στην ουρά. Με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε ότι όταν αντίκρισε τη σορό της βασίλισσας, ένιωσε έναν κόμπο στον λαιμό. «Θα έλεγα ότι ήταν η βασίλισσα όλων των βασιλισσών».

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω