Σε καταγγελία για επίθεση που δέχτηκε στο διάλειμμα της δουλειάς της, προχώρησε η Βανέσα Βενέτη, η τρανς πρώην παίκτρια του Game of Chefs στον ANT1.

Βανέσα Βενέτη – Η ανάρτησή της στο instagram

«Δυστυχώς για πρώτη φορά αναγκάζομαι να καταγγείλω δημόσια ότι δέχτηκα επίθεση με ρατσιστικό και συγκεκριμένα τρανσφοβικο περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα δίπλα από το μαγαζί που εργάζομαι, το  βρίσκεται ένα σχολείο, νομίζω το 14ο γυμνάσιο. Μέχρι τώρα είχα δεχτεί φραστικές επιθέσεις και αντέδρασα ήπια, προσπαθώντας με κουβέντα να τους δώσω να καταλάβουν το ότι η συμπεριφορά τους είναι λάθος. Επειδή όμως ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν καταλαβαίνουν ούτε από κουβέντα, ούτε με το καλό (ούτε φυσικά έχουν ηλικία), σήμερα δέχτηκα κι άλλη χειρότερη επίθεση», έγραψε μεταξύ άλλων, η Βανέσα Βενέτη στο Instagram.

Η Βανέσα Βενέτη στο TLIFE

Σε επικοινωνία που είχε το TLIFE με την Βανέσα Βενέτη, περιέγραψε για το συμβάν: «Πρόκειται για μια συμμορία ανηλίκων η οποία μου έχει επιτεθεί και στο παρελθόν με φράσεις, βρισιές. Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση ξέφυγε όταν μου πέταξαν αυγά και μάλιστα την ώρα που περνούσε ο καθηγητής τους από μπροστά. Πέταξαν και κροτίδα προς το μέρος μου.

Κάλεσα αμέσως την Αστυνομία, η οποία ήρθε να καταγράψει το περιστατικό και από εκεί πήγαμε στην ΓΑΔΑ, όπου και κατέθεσα μήνυση. Ήταν ένα πάρα πολύ άσχημο γεγονός για μένα. Είμαι ακτιβίστρια και σκέφτηκα πως αφού τόλμησαν να το κάνουν αυτό σε μένα, τρέμει η ψυχή μου τι μπορεί να κάνουν σε ένα παιδάκι που μπορεί να είναι γκέι, λεσβία, μετανάστης», είπε για το περιστατικό.

«Δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση»

Στη συνέχεια των δηλώσεών της, η Βανέσα Βενέτη τόνισε πως το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής θα πρέπει να ενταχθεί στα σχολεία: «Προφανώς και δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση γύρω από τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων που υπάρχουν στην κοινωνία μας.

Και η εκπαίδευση θα πρέπει να συμβάλλει σε αυτό, βάζοντας μάθημα σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο και μάλιστα σε πρώτη φάση να εκπαιδευτούν οι καθηγητές.

Το να μην μπορώ να πάω στην δουλειά μου επειδή αυτή η ομάδα ανηλίκων μου δημιουργεί πρόβλημα, δεν γίνεται και δεν είναι και αποδεκτό, την ώρα μάλιστα που στην  καθημερινότητά μου και στον χώρο εργασίας μου, δεν αντιμετωπίζω κανένα περιστατικό εναντίον μου ως τρανς άτομα», ανέφερε για την καθημερινότητά της.

«Η κοινωνία μας θα πρέπει να προχωρήσει, είμαστε στο 2022», κατέληξε η Βανέσα Βενέτη μιλώντας στο TLIFE.

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω