Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και συγκεκριμένα το β1΄ τμήμα του Γυμνασίου, κατόπιν πρόσκλησης του Αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νικολάου Ζέρβα, συμμετείχε την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Λάρισας στο γήπεδο Αλκαζάρ της πόλης με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μετά το πέρας των Πανελλήνιων Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, πραγματοποιήθηκε ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και του Εθνικού Ύμνου συνοδεία πνευστών οργάνων από τους μαθητές και τις μαθήτριες του β1 τμήματος Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση της μουσικολόγου Βασιλικής Κοσμάνου, αναπαράσταση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, λαμπαδηδρομία από μαθητές – αθλητές και έκθεση συλλεκτικών αντικειμένων παλαιότερων Ολυμπιακών Αγώνων (ολυμπιακές δάδες, στολή Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη κλπ.).

Καθώς το 2024 είναι έτος Ολυμπιακών Αγώνων, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά οι μαθητές του β1΄ τμήματος Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας υλοποιούν εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα «Ο Εθνικός Ύμνος και ο Ολυμπιακός Ύμνος», με υπεύθυνους καθηγητές τους: Τζόκα Βάια (φιλόλογο), Νούλα Δημήτριο (καθηγητή φυσικής αγωγής) και Κοσμάνου Βασιλική (μουσικό).

Ένας από τους στόχους όλων των παραπάνω δράσεων είναι και η προσπάθεια ανάπτυξης μιας βιωματικής σχέσης των μαθητών με το πνεύμα του Ολυμπισμού από τη μια και την ιστορία από την άλλη, εστιάζοντας στο ιστορικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της δημιουργίας των δύο αυτών ύμνων, οι οποίοι ανακρούονται κάθε φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1958 μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω