Σε επίκαιρη ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη προχώρησε, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Αυστραλία, συμμετέχοντας στις επίσημες εκδηλώσεις της Ομογένειας για την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την αθέτηση της επίσημης δέσμευσης της Κυβέρνησης, για την άμεση ίδρυση Γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη.

Όπως υπογραμμίζει η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στην επίκαιρη ερώτησή της, αξιώνοντας από την κα Κεφαλογιάννη, άμεσα και δια ζώσης, απαντήσεις στη Βουλή, κατά την επιστροφή της «στο πλαίσιο των συναντήσεών μας με την Ομογένεια της Αυστραλίας, μεταφέρθηκε σε εμάς η έντονη απογοήτευση των Ελλήνων της Μελβούρνης, καθώς η Κυβέρνηση της ΝΔ, παρότι ανακοίνωσε επίσημα ήδη από το Νοέμβριο του 2022, μέσω του τότε Υπουργού Τουρισμού κ Κικίλια, την δημιουργία γραφείου ΕΟΤ στην Μελβούρνη και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό, αφού αυτό υποτίθεται ότι θα γινόταν στο «αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, εντός των επομένων ημερών», όπως χαρακτηριστικά δήλωνε τότε ο κ Υπουργός, εντούτοις αθετεί μέχρι σήμερα τη δέσμευσή της.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι Έλληνες της Αυστραλίας, οι οποίοι έχουν υποβάλλει το συγκεκριμένο αίτημα εδώ και μια οκταετία, ήδη έχουν παραχωρήσει το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί το Γραφείο του ΕΟΤ, ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιήσει όλες τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες και εργασίες για να το υποδεχθούν.

Δεδομένου ότι ο κ. Κικίλιας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας τον Ιανουάριο του 2023, ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο ‘’που θα φέρει το υπουργείο Τουρισμού τις επόμενες ημέρες στη Βουλή’’ προβλέπει σύσταση γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη – μια στρατηγική κίνηση που θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση ταξιδιωτών από την Αυστραλία, προσθέτοντας πως ‘’Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να προσθέτουμε κι άλλες αγορές, παραπάνω δυναμική στη χώρα, έτσι ώστε να έχουμε ταξιδιώτες και τουρίστες 12 μήνες το χρόνο’’.

Κατόπιν όλων των παραπάνω και μετά την παρέλευση όχι μόνο λίγων ημερών, όπως διαβεβαίωνε τότε η Κυβέρνησή σας, αλλά έτους και πλέον, η κωλυσιεργία χαρακτηρίζεται πλέον από τους Έλληνες της Αυστραλίας, ως καθαρός εμπαιγμός»

Μετά τα παραπάνω, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, καλεί την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού να απαντήσει διά ζώσης, για ποιο λόγο η Κυβέρνηση δεν προχώρησε στην ίδρυση Γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη, καθώς πρόκειται για μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, που αφορά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα ομογενών που ξεπερνά τις 350.000 και η ίδρυση γραφείου ΕΟΤ ήταν και παραμένει πάγιο αίτημά της.

Παράλληλα, η Ε. Λιακούλη επισημαίνει ότι η ανακολουθία της Κυβέρνησης, δημιουργεί σοβαρούς κλυδωνισμούς στη σχέση εμπιστοσύνης που οφείλει η Ελλάδα να καλλιεργεί με τους απόδημους Έλληνες , οι οποίοι δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται «α λα καρτ» , μόνο για εκλογικούς λόγους ή για στήριξη σε εθνικά ζητήματα.

Τέλος , η Γραμ της ΚΟ ΠΑΣΟΚ ρωτά την αρμόδια υπουργό, σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα, ώστε να ικανοποιήσει το αίτημα ίδρυσης γραφείου ΕΟΤ , στη Μελβούρνη, που είναι εύλογο, δίκαιο και απαραίτητο για την Ομογενειακή Κοινότητα;»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω