Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στην «Sibur Arena» με 84-78 για την ένατη αγωνιστική της Euroleague και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο του «διπλό» στη διοργάνωση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, καμία από τις δύο ομάδες δεν ξέφυγε στο σκορ, με τη διαφορά να μην αγγίζει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης διψήφιο νούμερο, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να «πληρώνει» την κακή τέταρτη περίοδο, στην οποία οι Ρώσοι έφτασαν στο +9, ένα λεπτό πριν το τέλος.

Για τους Ρώσους, πολυτιμότερος παίκτης ήταν ο Φράνκαμπ (16 π.), ενώ πρώτος σκόρερ για τους «ερυθρολεύκους», ήταν ο Γουόκαπ με 17 πόντους.

Το ματς:

Η Ζενίτ απέκτησε διαφορά έξι πόντων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να αντιδρά άμεσα και να ισοφαρίζει σε 12-12 με τρίποντο του Ουόκαπ. Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Φράνκαμπ, οι Ρώσοι έφτασαν στο +8 τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι», κάλυψαν άμεσα αυτή τη διαφορά και ισοφάρισαν ξανά με τον Ουόκαπ. Με τρίποντο στα δέκα δεύτερα, ο Ζαχάροφ έβαλε μπροστά την ομάδα του (25-22).

Με τις βολές του Μπάρον στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +7, με τον Ολυμπιακό να μειώνει λίγο αργότερα στο καλάθι, έπειτα από το γκολ-φάουλ του Μάρτιν (35-32). Ακολούθησε ένα μικρό ξέσπασμα από τη Ζενίτ, χάρη στο οποίο πήρε προβάδισμα εννέα πόντων, διατηρώντας αυτή τη διαφορά μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν την ανάπαυλα. Ο ΜακΚίσικ στην εκπνοή μείωσε για τους Πειραιώτες (49-43).

Στην τρίτη περίοδο πρωταγωνίστησαν οι άμυνες των δύο ομάδων, με το επιμέρους σκορ μετά από έξι λεπτά, να είναι 6-6 (55-49). Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πέτυχε μόλις ένα καλάθι, με τον Πονίτκα πίσω από τα 6.75 και ο Ολυμπιακός κατάφερε έτσι να πάει στην τέταρτη περίοδο, έχοντας μειώσει στον πόντο (58-57).

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, η Ζενίτ έφτασε στο +8 και έπειτα από μερικές, μικρές αυξομειώσεις στο σκοράρισμα, διατήρησε αυτή τη διαφορά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με τον Φράνκαμπ έκανε το 82-73, με τον Ολυμπιακό να προλαβαίνει να αντιδράσει και να γνωρίζει την τρίτη του ήττα, σε ισάριθμα ματς εκτός έδρας.

Δεκάλεπτα: 25-22, 49-43, 58-57, 84-78

Διαιτητές: Λουίτζι Λαμόνικα, Μίλος Κόλιενσιτς, Σινάν Ισγκουντέρ

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Τσάβι Πασκουάλ): Λόιντ 12, Ζαχάροφ 5, Κάρασεφ, Βόλκιν, Μπάρον 14, Κουζμίνσκας 10, Ζούμπκοφ 3, Πόιθρες 6, Πονίτκα 7, Φράνκαμπ 16, Μίκι 7, Γκουντάιτις 2

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 17, Ντόρσεϊ 8, Λούντζης, Λαρεντζάκης 5, Φαλ 13, Σλούκας 11, Μάρτιν 7, Βεζένκοφ 5, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 1, Ζαν-Σαρλ 2, ΜακΚίσικ 2

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

 

Περισσότερα Εδω