Ο Προμηθέας Πάτρας ηττήθηκε από την Βίρτους Μπολόνια στην Ιταλία με σκορ 91-72, για την 7η αγωνιστική, της φάσης των ομίλων του Eurocup.

Η ομάδα της Πάτρας, μπόρεσε να ματσάρει μονάχα για ένα ημίχρονο την ποιότητα της Βίρτους, σκοράροντας στο δεύτερο μέρος μόλις 29 πόντους (ενώ δέχθηκε 48), για να έρθει η ήττα και η υποχώρηση στο 2-5. Στην 8η θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η ομάδα του Ηλία Ζούρου, όπου είναι και η τελευταία προνομιούχος για την επόμενη φάση, από τις συνολικά 10 που υπάρχουν στον όμιλο.

Για την Βίρτους, που ανέβηκε στο 5-2, ο Γουίμς τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ για τον Προμηθέα ξεχώρισε ο Γκραντ με 15.

Το ματς:

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στα πρώτα λεπτά, με το σκορ στο 8-8, ωστόσο οι Ιταλοί με οκτώ συνεχόμενους πόντους, απέκτησαν double score. Η απάντηση του Προμηθέα ήταν άμεση, μειώνοντας σε 18-15 και πάλι όμως η Βίρτους, με τους Γουίμς και Γιάιτε, έτρεξε σερί εννέα – αυτή τη φορά – πόντων και προηγήθηκε με έντεκα, δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Αγραβάνης και Γιαννόπουλος, πρόλαβαν να μειώσουν στους τέσσερις πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου (27-23).

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερη περιόδου, το προβάδισμα δεν άλλαξε, με το +4 για τους γηπεδούχους να παραμένει. Μετά από ακόμη δύο λεπτά χωρίς σκορ, οι Πατρινοί ισοφάρισαν σε 35-35, με τον Τεσιτόρι όμως, να μην τους αφήνει να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στη συνέχεια ο Γκάντι μείωσε στον πόντο, ενώ λίγα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Ρογκαβόπουλος ισοφάρισε από το σημείο των βολών (43-43).

Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο για την ελληνική ομάδα. Παρότι προηγήθηκε με τον Γκραντ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και με τον Αγραβάνη με 51-48, έξι λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, στο υπόλοιπο διάστημα, οι Ιταλοί επέτρεψαν μόλις πέντε πόντους, ενώ εκείνοι σημείωσαν 22, με τους ΜπελινέλιΣάμπσον, να έχουν τη «μερίδα του λέοντος».

Στην τελευταία περίοδο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν από ότι φάνηκε, το κουράγιο για την ανατροπή. Με μόλις ένα καλάθι σε πέντε λεπτά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 75-58 με τον Αλεξάντερ, ενώ τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, ο Αλιμπέγκοβιτς διαμόρφωσε το πρώτο +20 για την ομάδα του (83-63). Μέχρι και την τελευταία κόρνα, δεν άλλαξε κάτι δραματικά, και έτσι ο Προμηθέας γνώρισε ακόμη μία ευρωπαϊκή ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 43-43, 70-56, 91-72

Διαιτητές: Ζαμόισκι, Σούκις, Λαβρούχιν

Βίρτους Μπολόνια (Σέρχιο Σκαριόλο): Τεσιτόρι 5, Μπελινέλι 9, Παγιόλα 4, Αλιμπέγκοβιτς 14, Ρουζίερ 5, Γιάιτε 9, Αλεξάντερ 8, Τσέρον 3, Σάμπσον 8, Γουίμς 18, Τεόντοσιτς 8

Προμηθέας Πάτρας (Ηλίας Ζούρος): Ρέι 5, Σβάρτζ, Γκραντ 15, Γκάντι 4, Χαντ 14, Αγραβάνης 5, Γκίκας 8, Ρογκαβόπουλος 4, Μάιλς 6, Γιαννόπουλος 9, Μπαζίνας, Τανούλης

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

Περισσότερα Εδω