Τα προβλήματα τους οκτώ μήνες μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου εξέθεσαν σήμερα, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας οι επιτροπές των πλημμυροπαθών συνοικιών της πόλης.

«Δυστυχώς η κατάσταση ούτε λίγο ούτε πολύ είναι στο επίπεδο που βρισκόταν οκτώ μήνες πριν. Τα προβλήματα παραμένουν οξυμένα, ουσιαστικές λύσεις δεν έχουν δοθεί» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλία τόνισε πως «δεν ακούσαμε ούτε αντιπλημμυρικό έργο από τα δις που ανακοίνωσε, τη στιγμή που λίγες ημέρες πριν έτρεμε το φυλλοκάρδι μας από τις βροχές που έπεσαν».

«Μεταφέρουμε ο καθένας την εμπειρία μας, από το πως έχει ξεδιπλωθεί μέχρι στιγμής ο αγώνας μας, τι αποτελέσματα είχαμε, τι υποσχέσεις αποσπάσαμε, τι έχει υλοποιηθεί, τι έχουμε να περιμένουμε ακόμη» δήλωσε η κα Λίτσα Γούναρη από την Επιτροπή Πλημμυροπαθών Αγίου Θωμά και Φιλιππούπολης. «Έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα μετά την καταστροφή. Συμπολίτες μας κι ευάλωτες ομάδες δεν έχουν πάρει -ενώ δικαιούνται- την αποζημίωση. Ανταυτού προστίθενται κι άλλα προβλήματα, τα οποία απομυζούν χρήματα από το εισόδημα κάθε πλημμυροπαθή» συμπλήρωσε.

Όπως είπε «αυτοί περιμένουν να κουραστούμε και να τα παρατήσουμε. Εμείς ακόμη κι αν κουραστεί ένας, θα συνεχίσει ο άλλος. Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα».

Για ένα 20% που δεν έχει λάβει την αποζημίωση για τα πλημμυρισμένα ισόγειά τους έκανε λόγο ο κ. Άγης Τριγάζης από την Επιτροπή Πλημμυροπαθών Νέας Σμύρνης.

Ο ίδιος πρόταξε τα αιτήματα για άμεση καταβολή της πρώτης αρωγής, εξαίρεση πλημμυροπαθών από τον ΕΝΦΙΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις και αποζημίωση στο 100%.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω