Με μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής:

«Η 5η Ιουνίου είναι μια εμβληματική μέρα για την ευαισθητοποίηση και την ενασχόληση με την προστασία του περιβάλλοντος, θέτοντας τη Φύση και τον Άνθρωπο στο επίκεντρο των παγκόσμιων προσπαθειών, για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου, ‘πράσινου’ μέλλοντος.

Ο πλανήτης μας, εδώ και χρόνια, εκπέμπει ΣΟΣ και μας υπενθυμίζει διαρκώς ότι για να ζήσουμε σε αρμονία με τη φύση, οφείλουμε, επιτέλους, να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμιστικές αλλαγές, κυρίως μέσω πολιτικών αποφάσεων αλλά και δικών μας προσωπικών επιλογών,  προς έναν πιο ‘πράσινο’ τρόπο ζωής.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο. Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την Διάσκεψη της Στοκχόλμης, την πρώτη διάσκεψη για το Ανθρώπινο Περιβάλλον, η οποία γέννησε την ιδέα της σημερινής ημέρας, θεωρώντας ότι πρέπει να αγωνιστούμε για να προστατέψουμε πράγματα που μέχρι τότε, παίρναμε ως δεδομένα: τη Γη στην οποία ζούμε, τον Αέρα που αναπνέουμε και το Νερό που πίνουμε!

Τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας και όλη η υφήλιος βρίσκεται στη δίνη της κλιματικής κρίσης. Παρατεταμένοι καύσωνες, έντονες ξηρασίες, βιβλικές πλημμύρες, ισχυρές πυρκαγιές, έξαρση πανδημιών και χιλιάδες τόνοι πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς, δείχνουν ότι η ανάληψη δράσης είναι, πλέον, απαραίτητη, και ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας.

Δυστυχώς, οι πρωτοβουλίες που αφορούν σε περιβαλλοντικές μεταρρυθμίσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, ή στερούνται φιλοδοξίας, ή έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση ή είναι ανεπαρκείς. Πριν λίγες μόνο μέρες, η Κυβέρνηση, με την ψήφιση του Εθνικού Κλιματικού Νόμου, έχασε ακόμα μια ευκαιρία να οδηγήσει ομαλά τη χώρα σε ένα πρωτοποριακό, εναρμονισμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, μοντέλο πράσινης ανάπτυξης.

Αντίθετα, για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αυτή η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη και δημοκρατική, βασισμένη στις αρχές της Ενεργειακής Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, με την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών, κυρίως των νεότερων γενεών.

Βρισκόμαστε, ίσως, στην πιο κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ανθρωπότητας.

Είναι ή Τώρα ή Ποτέ.

Γιατί είμαστε όλοι μας μοναδικοί, όπως είναι και ο Πλανήτης μας.

Έχουμε μόνο Μία Γη, έχουμε μόνο ένα Σπίτι, και είναι χρέος μας να το φροντίσουμε και να το προστατέψουμε!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω