Μαχητικοί και ανταγωνιστικοί περιμένει ο Φαν’τ Σιπ να εμφανιστούν οι Έλληνες διεθνείς στο παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία (25/3 21:45) στη πρεμιέρα της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ του Κατάρ, όπως τόνισε ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου και επεσήμανε πως αν η Εθνική θέλει να προκριθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ, θα πρέπει να ανταγωνιστεί ομάδες κορυφαίου επιπέδου, όπως της Ισπανίας.

Αναλυτικά, ο Ολλανδός εκλέκτορας μίλησε για:

Την πρόκληση μεταφοράς ολλανδικής σχολής ποδοσφαίρου στην Ελλάδα: «Είναι μία πρόκληση. Όταν αναλάβαμε πριν από ενάμιση χρόνο. Θέλαμε να ενσωματώσουμε αυτό το στιλ ποδοσφαίρου. Ψάχνουμε επίσης παίκτες με ποιότητα να παίξουν αυτό το είδος ποδοσφαίρου. Είναι μείγμα να κρατήσουμε την ταυτότητα μας και να προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε πράγματα που πήρα μαζί μας. Έχουμε δείξει πρόοδο στα παιχνίδια που έχουμε παίξει. Είναι πρόκληση να παίζεις όπως στην Ισπανία που είναι υπόδειγμα σε αυτό το στιλ παιχνιδιού . Θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε κάνει πρόοδο. Ίσως να παίξουμε διαφορετικά λόγω αντιπάλου».

Τα θετικά που πρέπει να αξιοποιήσει: «Πρέπει να παίξουμε μαχητικά. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι που παίζαμε στα προηγούμενα ματς. Να προσπαθήσουμε αν κάνουμε «μπιλντ απ». Θα εξαρτηθεί πώς θα μας αντιμετωπίσει ο αντίπαλος. Ίσως πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Ξέρουμε ότι παίζουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο. Ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε 80% κατοχή, δεν υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας. Φυσικά ήρθαμε εδώ να πάρουμε αποτελέσματα».

Το αν είναι οδηγός το παιχνίδι με την Ιταλία το 2019: «Φυσικά κοιτάζουμε περισσότερα παιχνίδια για να αναλύσουμε, τι μπορούμε να μάθουμε από αυτά. Το ματς με την Ιταλία ήταν ένα μάθημα. Φυσικά, παίρνουμε πράγματα από αυτό το παιχνίδι, βέβαια η Ισπανία παίζει διαφορετικά από την Ιταλία. Βασίζεται περισσότερη στην κατοχή της και αρκετά όβερλαπς από τα μπακ. Θα είναι ένα παιχνίδι που πρέπει αν προετοιμαστούμε καλά. Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε τι έχουμε μάθει έως τώρα».

Το αν η Εθνική θα παίξει το γνωστό παιχνίδι της: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε αμυντικά τρικ, αλλά πρέπει να αμυνθούμε. Δεν είναι μεγάλη η περίοδος προετοιμασίας, ξέρουμε ότι θα πρέπει να αμυνθούμε και όταν έχουμε την μπάλα, να παίξουμε το παιχνίδι μας. Αυτή είναι διαφορά από τα ματς του Νations league, που είχαμε την κατοχή. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό. Μιλήσαμε με τους παίκτες για την άμυνα, αλλά και για πώς θα δημιουργήσουμε φάσεις για να σκοράρουμε».

Το αν υπάρχει η πίεση της πρόκρισης: «Είπα πριν, ότι η πίεση είναι καλή. Όσο υψηλότερη η πίεση, τόσο αποδίδεις καλύτερα. Όλοι πρέπει να βγουν μπροστά, περισσότερο από τις προηγούμενες εβδομάδες. Οι αντίπαλοι είναι πιο ισχυροί, αλλά και το φορμάτ των προκριματικών, είναι λιγότερες οι χώρες που προκρίνονται από την Ευρώπη. Η πίεση είναι εδώ, αλλά αυτή είναι η δουλειά που διαλέξαμε. Η πίεση μπορεί να φέρει καλύτερες αποδόσεις. Αν θέλεις να προκριθείς, πρέπει να ανταποκριθείς σε αυτήν την πίεση, η οποία ίσως να αυξάνεται σε κάθε παιχνίδι».

Την κατάσταση των διεθνών: «Υπάρχουν διαφορές, έχουν μεσολαβήσει 4-5 μήνες. Έχουμε λίγες αλλαγές, τραυματισμούς και τιμωρίες. Υπάρχουν πάντα διαφορές. Αλλά είναι καλή ευκαιρία να δούμε και άλλους παίκτες. Άνοιξε η δεξαμενή παικτών, αλλά στο τέλος θα επιλέξουμε αυτούς που νομίζουμε ότι έχουν την ποιότητα να είναι μαζί μας σε αυτό το ταξίδι. Ο συναγωνισμός είναι πάντα εδώ, πρέπει να δείξουν σε αυτά τα παιχνίδια. Έχω δει ενδιαφέροντες παίκτες, είναι ευκαιρία αύριο για όλους να δείξουν την ποιότητά τους».

Το πλάνο του για τον αγώνα: «Επιλέγουμε πάντα να παίξουμε με αυτό που ξέραμε και έχουμε δουλέψει. Ίσως υπάρχουν ελάχιστες διαφορές, αλλά δεν είμαι εδώ για τις πω. Θα εξαρτηθεί από τον αντίπαλο. Αν παίξεις 4-3-3 πρέπει να παίξεις καλά στην άμυνα, το 4-3-3 εφόσον είσαι δυνατός πρέπει να παίξεις περισσότερο στο μισό του αντιπάλου. Πρέπει να προετοιμαστούμε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε βελτιωμένοι. Αν θέλεις να προκριθείς πρέπει να αντιμετωπίσεις την Ισπανία και να είσαι ανταγωνιστικός».

Τη σημειολογία της ημέρας: «Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, όταν είσαι στην Εθνική Ελλάδας, πρέπει να δώσεις το 100% ό,τι μέρα και αν είναι. Πρέπει ίσως να πετύχουμε κάτι έξτρα, θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Φυσικά κάποιες φορές μπορούν να γίνουν πράγματα που δεν το περιμένεις. Η γιορτή είναι σημαντική, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κερδίσουμε. Θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Περισσότερα Εδω