Τις “πύλες” του άνοιξε σήμερα το πρωί της Πέμπτης στη Λάρισα το 4ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος υπό τη διοργάνωση της Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, που θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στο ξενοδοχείο “Imperial” όπου φιλοξενείται.

Επισημαίνεται πως στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα και η 3η Νοσηλευτική Ημερίδα Ογκολογίας Κεντρικής Ελλάδος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Αθανάσιος Κωτσάκης, καθηγητής Παθολογίας & Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λάρισας, σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, αναφέρθηκε στο σκοπό του συνεδρίου, στους αποδέκτες του και στο ισχυρό μήνυμα που πρέπει να προβληθεί, πως ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Ειδικότερα, γνωστοποίησε τα εξής:

“Το 4ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος ξεκινά σήμερα τις συνεργασίες του, ενώ παράλληλα διεξάγονται και δυο ακόμη συνέδρια, ένα Νοσηλευτικής Ογκολογίας κι ένα master Ογκολογίας για νεώτερους συναδέλφους – γιατρούς. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξουμε τις σύγχρονες τάσεις της ογκολογίας, τις νέες θεραπευτικές – διαγνωστικές επιλογές και να συζητήσουμε σε θέματα καλύτερης αντιμετώπισης των ασθενών.”

“Μέσα από το συνέδριο πρέπει να αναδειχθεί πως ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που νικιέται. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εγκεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, όπως και καθηγητές από άλλες ιατρικές σχολές κι ευελπιστούμε να είναι δημιουργικό για να αναδειχθούν γρήγορα οι εξελίξεις στην ογκολογία”.

Τέλος, το συνέδριο είναι υβριδικό, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Για τη δεύτερη επιλογή γίνεται ζωντανή αναμετάδοση του συνεδρίου μέσω της πλατφόρμας livetime.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το συνέδριο:

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω