«Το ζεστό ψωμί από τους φούρνους που υπάρχουν σε κάθε συνοικία, σε κάθε περιοχή αποτελεί το σήμα κατατεθέν για το ελληνικό οικογενειακό τραπέζι. Το τυποποιημένο ψωμί και η βιομηχανοποίηση των προϊόντων που παράγονται στους παραδοσιακούς φούρνους δεν είναι στοιχείο της ελληνικής κουλτούρας, δεν μας ταιριάζει ως λαό. Για το λόγο αυτό, η στήριξη του κλάδου σας από την Κυβέρνηση και όσους ασχολούμαστε με τα κοινά είναι αδιαμφισβήτητη και η αγαστή συνεργασία μεταξύ μας μόνο προς όφελος των παραγωγών και των τελικών καταναλωτών θα αποβεί.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος σε μήνυμά του αναφορικά με την ημερίδα «Ποιότητα στην Αρτοποιία- 100 χρόνια Συντεχνία Αρτοποιών ν. Λάρισας» και την εκδήλωση για την κοπή της ετήσιας πίτας του κλάδου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παραβρέθηκε στην εκδήλωση και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να συγχαρεί δια ζώσης για το έργο και την αγωνιστικότητά τους σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλάδος, Μιχάλη Μούσιο, τον πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών ν. Λάρισας και περιχώρων, Αλέξη Γκούλιο και τα μέλη της διοίκησης αλλά και τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, επαγγελματίες αρτοποιούς,. Συνάμα, ενημερώθηκε για τους κινδύνους που προκαλεί στα αρτοποιεία η βιομηχανοποίηση του προϊόντος, το κατεψυγμένο ψωμί αλλά και η λιανική πώληση αρτοκατασκευασμάτων από καταστήματα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Τέλος, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει από την αύξηση του ενεργειακού κόστους εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και η παρεπόμενη αυτής αύξηση των τιμών των πρώτων υλών. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, η βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων τέθηκε εν αμφιβόλω αλλά με την πολιτική επιδοτήσεων ενέργειας που ακολουθείται από την κυβέρνηση, ο κίνδυνος αυτός έχει αποσοβηθεί, αρκεί αυτή η πολιτική να συνεχιστεί.

«Όλα τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα, στο μέτρο του δυνατού, στοχεύουν στην συγκράτηση του λειτουργικού κόστους και κατά συνέπεια την μη αύξηση του κόστους διάθεσης των προϊόντων αυτών στους καταναλωτές. Το ψωμί από τον παραδοσιακό φούρνο και γενικότερα τα αρτοσκευάσματα είναι σύμφυτα με την ελληνική γαστρονομία. Αποτελούν διαχρονικά παραδοσιακά προϊόντα και καθήκον μας είναι η βοήθεια και η συμπαράσταση στον κλάδο» επεσήμανε, κλείνοντας, ο Χρήστος Καπετάνος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω