Με αφορμή ένα χθεσινό περιστατικό με τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Πατρών και Ναυπλίου στη Λάρισα, πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών της οδού Βόλου, (ευτυχώς χωρίς τραυματισμό), κάτοικος της περιοχής εξέφρασε στο onlarissa.gr την έντονη ανησυχία της σχετικά με την επικινδυνότητα του σημείου, εκεί όπου οι δύο δρόμοι συναντιούνται.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της καταγγελλούσης, στο παρελθόν η κατεύθυνση της οδού Πατρών ήταν διπλή επιτρέποντας την άνοδο και την κάθοδο των οχημάτων. Ωστόσο, από όταν ο δρόμος απέκτησε συγκεκριμένη κατεύθυνση, ο φόβος για κάποιο πιθανό ατύχημα γιγαντώθηκε.

Για αυτό το λόγο, πριν από δύο χρόνια περίπου, έπειτα από κινητοποίηση και διαμαρτυρία των κατοίκων προς το Δήμο Λαρισαίων, τοποθετήθηκε στο σημείο καθρέφτης κυκλοφορίας (καθρέφτης που σήμερα γέμισε με γκράφιτι όπως θα δείτε στις φωτογραφίες), ώστε τόσο τα οχήματα που διέρχονται την οδό Πατρών όσο κι εκείνα που διασχίζουν την οδό Ναυπλίου, να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου.

Παρ’ όλα αυτά το σημείο εξακολουθεί να χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς σε κοντινή απόσταση υπάρχει παιδική χαρά και επομένως υπάρχει έντονη κινητικότητα από παιδιά, γεγονός που κάνει τους γονείς να ανησυχούν περισσότερο.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως αισθητή είναι η έλλειψη πινακίδας “STOP”. «Ο δρόμος έχει ιδιαιτερότητες και οι οδηγοί που διασχίζουν τη Ναυπλίου πρέπει να βγουν στη μέση της Πατρών για να ελέγξουν» αναφέρει συγκεκριμένα η περίοικος.

“Μήπως θα ήταν καλό να ληφθεί κάποια απόφαση σχετικά με το σημείο ή περιμένουμε να θρηνήσουμε το πρώτο θύμα” αναρωτιέται η κάτοικος.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω