Μοιράσου το αρθρο!

Συλλυπητήριο Μήνυμα Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την απώλεια του Χρήστου Τρικαλινού

Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα ότι έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Χρήστος Τρικαλινός. Μια προσωπικότητα που με την επιστημονική, κοινωνική και πολιτική του διαδρομή άφησε ανεξίτηλα θετικά αποτυπώματα στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού και της Μαγνησίας γενικότερα.

Ομότιμος καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του ΔΣ της Φιλαρχαίου Εταιρείας «Όθρυς», σύντροφος και γνήσιος αγωνιστής ο Χρήστος Τρικαλινός βίωσε από τη νεαρή του ηλικία τις κοινωνικές αναταραχές του εμφυλίου. Γεννημένος στις αρχές του εμφυλίου στον Βόλο έζησε την εξορία, τον διωγμό, τις δυσκολίες. Αυτοεξόριστος στη Μόσχα,  επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα το 1980 όπου και διακρίθηκε για το ακαδημαϊκό και επιστημονικό του έργο.

Το 1981 εκλέχθηκε στη θέση του Επιμελητή στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ δίδαξε στο Τμήμα Φυσικής, αλλά και στο Τμήμα Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, Πληροφορικής και Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών. Περισσότερες από 60 επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά.

Εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Καλό ταξίδι σύντροφε Χρήστο.

Αλέξανδρος Μεϊκοπουλος

Περισσότερα Εδω