Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ν. Λάρισας, συμμετείχε  στην δράση  Μαζί  μια αγκαλιά, με περίπτερο από τις 9 έως τις 15 Μαΐου. Προσφέρθηκε διά ζώσης  ενημέρωση για την φροντίδα του ασθενούς πριν  το κλινικό στάδιο, για το μετακλινικό, και την ολιστική φροντίδα σε συνδυασμό με τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις.

Οι πολίτες ξεπερνώντας τα στερεότυπα προσήλθαν για έλεγχο των νοητικών λειτουργιών, για ενδελεχή ενημέρωση  όσο αφορά τη νόσο, την διαχείριση τους άγχους και την πρόληψη της κατάθλιψης. Πραγματοποιήθηκαν 200 τεστ  νοητικής εκτίμησης, δόθηκαν 600 ενημερωτικά φυλλάδια και πρακτικές οδηγίες διαχείρισης του στρες. Έγιναν περισσότερες από 100 εγγραφές για συμμετοχή στην εκπαίδευση νοητικής και σωματικής ενδυνάμωσης.

Η προβολή του εποπτικού υλικού σχετικά με την διαδρομή της νόσου Alzheimer, την πρόληψη, την περιήγηση στην δομή με τις παρεχόμενες  υπηρεσίες υγείας, καθώς και η λεπτομερής λειτουργία του «ψηφιακού σχολείου» κινητοποίησε και ενθάρρυνε τους πολίτες για την εγγραφή παρακολούθησης.

Η πρόεδρος Ελένη Καμπούρα – Νιφλή, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι εργαζόμενοι της δομής, έκλεισαν τη δράση προσφέροντας γλάστρες  με μπιγκόνια στα μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου, στη γραμματεία, στους προέδρους των συλλόγων και φορέων εις ένδειξη αγάπης και ταυτόχρονα νοητικής ενδυνάμωσης μέσω της φροντίδας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω