Ανοίγει τις πύλες του το Πάρκο των Ευχών στη Λάρισα σήμερα Παρασκευή με μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ.

Το όμορφο πάρκο της Λάρισας σε εορταστικούς ρυθμούς είναι έτοιμο να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους. Πρωταγωνιστές στην εκδήλωση έναρξης θα είναι ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά που θα πλαισιώνουν τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, μαζί με την Φιλαρμονική του Δήμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ρίψη βεγγαλικών, ενώ βραδιά θα κλείσει με μουσικές από τον dj Λάμπρο Μπλέκο.

Στη σκιά της πρεμιέρας…

Ωστόσο, στη σκιά της εορταστικής πρεμιέρας, άκαρπη ήταν χθες το βράδυ και η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Πάρκο των Ευχών, ενώ θα γίνει και τρίτη σήμερα Παρασκευή χωρίς την πλειοψηφική απαίτηση.

Ειδικότερα, υπενθυμίζουμε πως σε νέο… ναυάγιο οδηγήθηκε η επαναληπτική έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με θέμα τη σύσταση επιτροπής για το θεματικό πάρκο Χριστουγέννων στο πάρκο Αλκαζάρ, καθώς και η δεύτερη – μετά την πρώτη το μεσημέρι – δεν διεξάχθηκε ποτέ, λόγω της άρνησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν! Μία άρνηση που εδράζεται στην άγνοια που δηλώνουν για το ζήτημα, με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας να καταγγέλλει ως «ομολογία αδιαφάνειας» την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής «να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τη διαδικασία».

Ουσιαστικά η αντιπολίτευση καταγγέλλει το γεγονός πως ενώ η Δημοτική Αρχή Λάρισας μέσω και του αναπτυξιακού που ελέγχει «έτρεξε» όλες τις οικονομικές αναθέσεις, τους διαγωνισμούς και γενικότερα την οργάνωση του «Πάρκου των Ευχών» χωρίς να λάβει υπόψη ή να δώσει λογαριασμό στις άλλες παρατάξεις, έρχεται μόλις μία ημέρα πριν την έναρξη του Πάρκου, να ζητήσει τη σύσταση μίας επιτροπής η οποία υποτίθεται πως θα μεριμνούσε για τα παραπάνω και θα διασφάλιζε μέσω του διαπαραταξιακού χαρακτήρα τη διαφάνεια των διαδικασιών!

Βέβαια επί της διαδικασίας το θεσμικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή Λάρισας να προχωρήσει σε τρίτη «κατεπείγουσα» συνεδρίαση κατά την οποία θα απαιτείται μόλις το 1/3 του συνόλου των δημοτικών συμβούλων, δηλαδή επί της ουσίας θα περάσει ακριβώς αυτό που επιθυμεί με μειοψηφία και χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Αυτό αναμένεται να συμβεί σήμερα Παρασκευή, στις 11 το πρωί όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήδη πάντως η τακτική αυτή από πλευράς Δήμου Λαρισαίων έχει ξεσπάσει έντονες διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση, με δημοτικούς συμβούλους να μιλούν μετά και τη δεύτερη άκαρπη συνεδρίαση, για «μεθοδευμένη θεσμική εκτροπή». Αναμένοντας τις εξηγήσεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής.

Δείτε τις φωτογραφίες από το φετινό Πάρκο των Ευχών:

                                            

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω