Ιδιαίτερη αναφορά στην ανησυχητική, όπως είπε, επιδημιολογική εικόνα των ΠΕ Κοζάνης, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, απευθύνοντας ισχυρότατη έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων τα επόμενα 24ωρα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από αύριο Σάββατο 3/4 μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, η τοπική κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της τοπικής κοινότητας Περάματος του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και η τοπική κοινότητα Λέκκα του δήμου Δυτικής Σάμου.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι “αντιλαμβανόμαστε την κούραση που έχει συσσωρευθεί γι’ αυτό και αύριο έχει αποφασιστεί να επιτραπεί στα μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα οι διαδημοτικές μετακινήσεις για άσκηση, κάτι που έγινε ώστε οι πολίτες να μη συνωστίζονται για άσκηση στους λίγους ανοιχτούς χώρους μιας περιοχής”, υπενθυμίζοντας ότι δεν μιλάμε για άνοιγμα αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5/4 ο υφυπουργός Προστασίας επεσήμανε ότι είναι ένα μέτρο που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα υπό την προϋπόθεση ότι θα οδηγήσει τους πολίτες σε μια αναπροσαρμογή συμπεριφορών.

Τόνισε ωστόσο ότι με τον ίδιο τρόπο που οι περιορισμοί μειώθηκαν, εάν διαπιστωθεί ότι έχουμε και πάλι φαινόμενα συνωστισμού, μπορούν να επανέλθουν.

Πηγή: ΕΡΤ1

Περισσότερα Εδω