Στον χάρτη της εσωτερικής κρουαζιέρας επιχειρεί να μπει ο Βόλος, προκειμένου να μειώσει τις απώλειες από την ακύρωση έλευσης μεγάλων κρουαζιεροπολοίων από το εξωτερικό, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο.Η πανδημία του κορωνοϊού πήγε τα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας αρκετά πίσω, αφού είναι το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι που το λιμάνι του Βόλου δε θα υποδεχθεί πληθώρα πλοίων με επισκέπτες από την Ευρώπη.

Για τον λόγο αυτό τρεις περιφέρειες αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις, προκειμένου να συγκροτήσουν ένα μέτωπο κρουαζιέρας, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα λιμάνια της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, της Σκιάθου, του Βόλου και πιθανότατα ακόμα ενός νησιού του Βορείου Αιγαίου.

Πρόκειται για συζητήσεις που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και στις οποίες συμμετέχουν επιχειρηματίες από τον χώρο της ναυτιλίας και του Τουρισμού. Οι κρουαζιέρες αυτές θα είναι εσωτερικές και θα απευθύνονται κυρίως σε Έλληνες ταξιδιώτες.Ο Βόλος και η Θεσσαλονίκη έχουν βάλει δυνατή υποψηφιότητα για να γίνουν home port της διαδρομής.

Περισσότερα Εδω