Τον γύρο του διαδικτύου έκανε πριν μερικές μέρες η έντονη αντίδραση του Στέφανου Τσιτσιπά προς τη μητέρα του η οποία, την ώρα που εκείνος αγωνιζόταν για έναν πολύ κρίσιμο πόντο, εκείνη επέμενε να του μιλάει στα ρωσικά.

Και μπορεί η ενόχλησή του να ήταν δικαιολογημένη γιατί βρισκόταν υπό ιδιαίτερη πίεση και ο αντίπαλός του ήταν Ρώσος, γεγονός που τον έκανε να καταλαβαίνει όσα έλεγε η μητέρα του, ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε προς εκείνη, τον έκανε να χάσει το δίκιο του και να ξεσηκωθεί ένα κύμα αντιδράσεων εναντίον του.

Ο ίδιος μιλώντας στο SDNA αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό και παραδέχτηκε πως η συμπεριφορά του ήταν λάθος.

«Ήταν μεγάλο λάθος μου. Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου. Εκείνη τη στιγμή, όμως, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή “παράσταση” μέσα στο γήπεδο. Ένιωσα σα να με τσιμπάνε (από το box) όταν έπαιζα. Και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, πάνω από αυτό που υπήρχε ήδη.

Ήταν λίγο δύσκολο να μείνω ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή, αν και σε μεγάλους αγώνες, παρότι μερικές φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου, το τελευταίο διάστημα έχω βελτιωθεί πολύ πάνω σε αυτό. Βλέποντας το βίντεο, αυτό που έγινε δε νομίζω ότι είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πιστεύω ότι ο ρόλος της μητέρας είναι να μένει εκτός coaching και να μην της δίνεται η δυνατότητα να το κάνει αυτό.

Στη δική μου περίπτωση, όμως, η μητέρα μου έχει γνώσεις και ξέρει από τένις, οπότε είναι λίγο διαφορετικό. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί σίγουρα δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά. Την επόμενη φορά που μπορεί να φτάσω σε ένα τέτοιο σημείο, θα μου περάσει όλο αυτό από το μυαλό πριν πω κάτι» ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο SDNA.

Περισσότερα Εδω