Σύμφωνος με το άνοιγμα της Εστίασης υπό την προϋπόθεση της τήρησης μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην πρύτανης Κώστας Γουργουλιάνης.

«Με μεγάλη ασφάλεια θα μπορούσε να ανοίξει το εμπόριο, τα μικρά και τα μεγαλύτερα μαγαζιά. Θα μπορούσε να γίνει εδώ και μήνες. Δεν κολλάει κανείς με μία ελεγχόμενη επαφή δύο ή τριών ατόμων που όλοι φορούν μάσκα» τόνισε ο κ. Γουργουλιάνης.

καθηγητής Πνευμονολογίας ανέφερε ακόμα για την Εστίαση: «Και οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα μπορούσαν να ανοίξουν για να ελέγχεται η μεταδοτικότητα και η διασπορά. Πάντα σε αξωτερικούς χώρους και ελεγχόμενα με την ευθύνη να βαρύνει τους ιδιοκτήτες»

Σχετικά με τα σχολεία δήλωσε: «Αναφορικά με τα σχολεία. Είδαμε οτι τα παιδιά φέρνουν τον ιό στο σπίτι. Δεν έχουμε πειστεί οτι τα παιδιά είναι αθώα στη διασπορά».

Αναφορικά με τα self test τα οποία θα έρθουν από την επόμενη εβδομάδα ο κ. Γουργουλιάνης είπε: «Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα σελφ τεστ. Όμως αυτός που θα βρεθεί θετικός πρέπει να κλειστεί στο δωμάτιό του και να μην έρχεται σε επαφή με την οικογένειά του ώστε να κοπέι η διασπορά εκεί. Το τεστινγκ άλλωστε είναι από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακόμα κι αν τα σελφ τεστ δεν ανιχνεύουν πάντα τον κορωνοϊό σε ασυμπτωματικούς».

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω