Η καταγραφή της επιδημιολογικής πορείας της πανδημίας στη Μαγνησία συνεχίζει να προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Τα σκαμπανεβάσματα στον αριθμό των μολύνσεων, σε συνδυασμό με τις απώλειες ανθρώπων που δεν καταφέρνουν να βγουν νικητές από τη μάχη με τον ιό και χάνονται, κρατούν σε διαρκή συναγερμό τις υγειονομικές αρχές.

Την ίδια ώρα όμως, αχτίδα ελπίδας αποτελούν τα εννέα εξιτήρια ασθενών, που νοσηλευόταν στις κλινικές COVID-19 του Νοσοκομείου Βόλου το τελευταίο 20ήμερο και κατάφεραν να αναρρώσουν. Χθες, αφού ευχαρίστησαν γιατρούς και νοσηλευτές, αποχαιρέτησαν το υγειονομικό προσωπικό, έλαβαν τις οδηγίες πώς θα συνεχιστεί η θεραπεία τους και αποχώρησαν για να ξαναβρεθούν κοντά στις οικογένειές τους.

Την αισιόδοξη πλευρά στον φόβο και την ανησυχία που προκαλεί η έξαρση της πανδημίας, ταράζει η χθεσινή αύξηση των μολύνσεων σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, αλλά και η απώλεια ενός ακόμη ανθρώπου.

Πρόκειται για γυναίκα 75 ετών που είναι ο νέο θύμα του κορονοϊού στη Μαγνησία. Η 75χρονη κατέληξε τα ξημερώματα στο Αχιλλοπούλειο. Από την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας συνολικά έχουν πεθάνει 198 ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορονοϊό.

Στο «μέτωπο» του επιδημιολογικού φορτίου, από τα 14 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα, εξαιτίας και των λιγότερων ελέγχων που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο, χθες καταγράφηκαν 34 νέες μολύνσεις στη Μαγνησία. Οι 33 εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας κα η μία στις Βόρειες Σποράδες.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων στη Μαγνησία το τελευταίο επταήμερο κινείται στα 21,43 κρούσματα, ενώ ανά 100.000 κατοίκους διαμορφώνεται στα 17,37 κρούσματα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανάλυση του Οργανισμού.

Επίσης χθες καταγράφηκαν 14 θετικά στα rapid tests που έκανε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Βόλο στο Εκθεσιακό Κέντρο. Συνολικά διενεργήθηκαν 384 έλεγχοι. Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης rapid tests έγιναν και στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Ελήφθησαν 310 δείγματα και όλα βρέθηκαν αρνητικά.

Ελευθερώθηκε κρεβάτι στη ΜΕΘ

Μετά από δύο ολόκληρες εβδομάδες που μεσολάβησαν με τη MEΘ κορονοϊού γεμάτη, εξαιτίας και των διασωληνωμένων που είχαν μεταφερθεί από το Νοσοκομείο Λαμίας στο Αχιλλοπούλειο, ήταν η πρώτη μέρα που στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας «ελευθερώθηκε» κρεβάτι, καθώς νοσηλεύονται επτά ασθενείς ηλικίας από 57 έως 74 χρονών. Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης παραμένουν για νοσηλεία μία γυναίκα 77 χρονών και δύο άνδρες ηλικίας 59 και 73 ετών αντίστοιχα. Στις δύο κλινικές κορονοϊού νοσηλεύονται 39 ασθενείς συνολικά.

Μείωση ιικού φορτίου στα λύματα κατά 50%

Ευχάριστα είναι τα νέα από το μέτωπο των ελέγχων που γίνονται στα αστικά λύματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το Εθνικό Δίκτυο Λυμάτων του ΕΟΔΥ από τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων την τελευταία εβδομάδα στο Βόλο, από 22 έως 28 Μαρτίου, παρατηρείται υποχώρηση (-50%) στην συγκέντρωση του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 15-21/3/21.

Νέα rapid tests

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε ότι σήμερα θα γίνουν δωρεάν rapid tests στο Δ. Βόλου και στον Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Στον Βόλο θα γίνουν μπροστά από το Διοικητήριο Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων (Ελ. Βενιζέλου-Αναλήψεως) από ώρα 09:00 έως 14:00, στη Ζαγορά στο ρarking της Αγ. Κυριακής από ώρα 09:00 έως 13:00 και στο Μούρεσι στον κεντρικό δρόμο, επίσης από ώρα 09:00 έως 13:00.

Περισσότερα Εδω