Με γοργό ρυθμό πραγματοποιείται η αναβάθμιση του πρώην Δημαρχείου Πολυδάμανταστο Δήμο Φαρσάλων με τις εργασίες να αποκαλύπτουν ένα… κτιριακό στολίδι!

Η εργολαβία, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 53.112,90 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., αφορά στην ανακατασκευή της στέγης του πρώην Δημαρχείου, στην τοποθέτηση ψευδοροφής όπου αυτή είναι καταστραμμένη από ορυκτές ίνες, στη βελτίωση της εσωτερικής ρύθμισης με γυψοσανίδες και δημιουργία W.C. ΑμεΑ, καθώς και στην αποκατάσταση της εξωτερικής και της εσωτερικής όψης του κτιρίου. Επιπρόσθετα γίνεται ανακατασκευή του πεζόδρομου πλησίον του Δημαρχείου, στον χώρο της Κεντρικής πλατείας του χωριού.

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις εργασίες που έλαβαν χώρα στο πρώην Δημαρχείο Πολυδάμαντα στη Βαμβακού, αλλά και στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Αμπελειάς. Στα δεκάδες χωριά της επαρχίας μας υπάρχουν διάσπαρτα δημοτικά κτήρια τα οποία οφείλουμε ως Δήμος να προστατεύσουμε, να συντηρήσουμε και να επιστρέψουμε στις τοπικές κοινωνίες για χρήση» δήλωσε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΕΙΑ

Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Αμπελειάς. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 115.997,72 ευρώ, ενώ η  χρηματοδότηση του έγινε εξ’ ολοκλήρου από  Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLDLEADER» με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από εθνική δαπάνη.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Αμπελειάς, ειδικότερα σε δράσεις διαμόρφωσης του κυρίως κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, ώστε να αναδειχθεί η χρήση του σαν χώρος πολιτισμού (πολυχώρος συναντήσεων και εκθέσεων, χώρος αθλητικών εκδηλώσεων κτλ) με διασφάλιση της προσβασιμότητας από Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν είναι: διαμόρφωση χωρισμάτων  εσωτερικών χώρων με γυψοσανίδες ώστε να κατασκευαστούν δύο wc, ένα από τα οποία θα είναι  wcΑΜΕΑ, μια κουζίνα και ο χώρος που θα στεγαστούν τα γραφεία. Θα γίνουν επενδύσεις με πλακίδια σε κουζίνα, wc  και αποθηκευτικό χώρο.

Ακόμη θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες :κατασκευή ράμπας ανάβασης ΑΜΕΑ, ελαιοχρωματισμοί, ανακατασκευή της στέγης, βάψιμο – συντήρηση υπαρχουσών θυρών και παραθύρων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης, ώστε ο χώρος να εξυπηρετεί πλήρως τόσο τις ανάγκες των επισκεπτών όσο και των ατόμων που θα εργάζονται εκεί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω