Με σκληρή γλώσσα, όσο σκληρή είναι και η πραγματικότητα για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, μίλησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, από το βήμα της Γιορτής Φέτας στην Ελασσόνα, κατά την εναρκτήρια εκδήλωση.

Εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τη λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η πραγματικότητα είναι αδιαπραγμάτευτη και αμείλικτη για την ελληνική κτηνοτροφία που πορεύεται κάθε φέτος και χειρότερα. Η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, φαντάζει ανίκανη να διασώσει τον δυναμικό αυτό κλάδο. Η πρόσφατη ενίσχυση του 2% φτάνει μόλις για τις ζωοτροφές μίας ημέρας για τον μέσο κτηνοτρόφο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τις προτάσεις του, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα: Στήριξη της κτηνοτροφίας όσο διαρκεί η κρίση. Αξιοποίηση προσφύγων και μεταναστών που ζουν στη χώρα μας για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης εργατικών χεριών. Πρόσβαση των κτηνοτρόφων στη ρευστότητα μέσω του Ταμείου Μικροπιστώσεων το οποίο ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2018 αλλά δυστυχώς ακόμη αυτή η κυβέρνηση δεν το υλοποιεί.

Τέλος, η Ελασσόνα αξίζει τη Γαλακτοκομική Σχολή, η οποία θα δώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν, τη φέτα, αλλά και νέα δυναμική σε μία περιοχή που στηρίζει πολλά στην κτηνοτροφία» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω