Ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού δημοσίου μέσα από την καθιέρωση της διαφάνειας και της λογοδοσίας και η βελτίωση των διαδικασιών διακυβέρνησης στον δημόσιο τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη στη συνάντηση των δυο πολιτικών με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο αναμόρφωσης του «Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Νομιμότητα, χρηστή διοίκηση και ορθολογική οικονομική διαχείριση είναι οι τρεις θεμελιώδεις αρχές πάνω στις οποίες κινείται το νομοσχέδιο που πρώτο του στόχο έχει την πάταξη της διαφθοράς στην δημόσια διοίκηση δια της ενίσχυσης των μηχανισμών ελέγχου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός οραματίζεται ένα δημόσιο τομέα που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και λογοδοσίας και θα αποτελεί το όχημα στην πορεία της ανάπτυξης της χώρας.

Η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί παρά να είναι ο νούμερο ένα παράγοντας εύρυθμης λειτουργίας του κράτους. Παθογένειες όπως η διαφθορά και η γραφειοκρατία κάνουν φανερή την επιτακτική και άμεση ανάγκη για το ριζικό επαναπροσδιορισμό του δημοσίου τομέα μέσα από βαθιές τομές. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την παραγωγικότητα, την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αποτελεσματική χρήση των πόρων, ούτως ώστε τελικά το κράτος να αποτελεί το μοχλό της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και να υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία της συζήτησης περί δημόσιας διοίκησης θα ήθελα να συγχαρώ την συμπατριώτισσα μου Παρασκευή Δραμαλιώτη για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων ως Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Μια άριστη επιστήμονας με μακρά θητεία στον δημόσιο τομέα. Της εύχομαι καλή επιτυχία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω