Ημέρα γιορτής Erasmus+ ήταν η Παρασκευή 14 Οκτωβρίου για το 2ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας. Στο πλαίσιο των Ημερών Erasmus Days, το σχολείο οργάνωσε εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες, που παρέχουν οι δράσεις του Erasmus+ και ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για τα οφέλη του προγράμματος.

Το πρόγραμμα είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως μια εμπειρία που εμπλουτίζει και σημαδεύει τη ζωή των συμμετεχόντων. Χάρη στην κινητικότητα, οι συμμετέχοντες αποκτούν νέες γνώσεις και δεξιότητες που τους βοηθούν να ευημερήσουν σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο. Η εμπειρία αυτή τους παρέχει την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα που χρειάζονται για να είναι ενεργοί πολίτες και να έχουν δυναμική στάση απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα, όπως η κλιματική αλλαγή κι ο ψηφιακός μετασχηματισμός».

Παράλληλα έγινε παρουσίαση της γωνιάς Erasmus που δημιούργησαν τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου Παπαδοπούλου Ευαγγελία, το 2ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς αποτελούν εμπειρίες ζωής και ευκαιρίες προσωπικής κι επαγγελματικής ανάπτυξης.

Με το νέο πρόγραμμα με τίτλο ΄΄Δρω οικολογικά, νιώθω χαρούμενα΄΄το 2ο νηπιαγωγείο Ελασσόνας, αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ευημερίας, διατηρώντας ένα ευνοϊκό κλίμα μέσα στην τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί θα αναπτυχθούν επαγγελματικά, αφού θα έρθουν σε επαφή με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές εξελίξειςκαι θα υιοθετήσουν καινοτόμες μεθόδους στη διδασκαλία τους κάνοντας πράξη το ΄΄δια βίου μάθηση΄΄. Θ εξοπλιστούν με δεξιότητες σημαντικές, όπως η συνεργασία, η επικοινωνία, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου κ. Ξυνοπούλου Αφροδίτη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω