Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας, ο Δήμος Λαρισαίων διοργάνωσε την εκδήλωση «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» το απόγευμα της Πέμπτης στην Πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων, στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα της τούρκικης θηριωδίας.

103 χρόνια μετά τον μαρτυρικό θάνατο 353.000 Ποντίων και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες, οι ποντιακοί σύλλογοι έδωσαν το παρών στέλνοντας ηχηρό μήνυμα- μνήμης και απαιτώντας διεθνή αναγνώριση του ιστορικού γεγονότος της Γενοκτονίας, από τον κεμαλικό στρατό και τα τάγματα των νεότουρκων.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πλατεία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και στελεχών της δημοτικής αρχής, αλλά και της αντιπολίτευσης που άναψαν την “φλόγα της μνήμης”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο ΠΟΝΤΟΣ», Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας «Το ΡΟΔΑΦΝΟΝ», Η Ένωση Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας «Οι ΑΚΡΙΤΕΣ», Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας, Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ», Η Ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας Αλησμόνητες Πατρίδες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω