Ενδοσκοπικό πύργο με επεξεργαστή υψηλής ευκρίνειας, μία νέας γενιάς ηλεκτρογεννήτρια και ένα τελευταίας τεχνολογίας δωδεκαδακτυλοσκόπιο με αποσπώμενο άκρο, δώρισαν στην Γαστρεντερολογική Κλινική του ΠΠΓΝΛ από κοινού η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λάρισας για τη διενέργεια της Ενδοσκοπικής Παλίνδρομης Χολάγγειο – παγκρεατογραφίας (ERCP).

Τα όργανα συνολικής αξίας 80.000 € αφορούν προηγμένη τεχνολογία που προσβλέπει κυρίως στην ελαχιστοποίηση των επιπλοκών οι οποίες οφείλονται στις ενδοσκοπικές επεμβάσεις στα χοληφόρα και το πάγκρεας.

 

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Δ. Μαβίδη και το Γενικό Διευθυντή Δημήτρη Σαβοργινάκη και ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιος Λάππας, βρέθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τη Γαστρεντερολογική κλινική όπου συναντήθηκαν Διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη και τον Διευθυντή της Κλινικής Καθηγητή Ανδρέα Καψοριτάκη, προκειμένου να δουν από κοντά τα μηχανήματα τεχνολογίας της δωρεάς σε λειτουργία.

 

Ο καθηγητής Αν. Καψοριτάκης ξενάγησε τους δωρητές στο χώρο όπου γίνονται οι εξετάσεις και τόνισε ότι κινητήρια δύναμη για τη δωρεά ήταν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την ανάγκη προμήθειας σύγχρονου εξοπλισμού για τη κλινική και την ανυπαρξία άλλων λύσεων στον παρόντα χρόνο, κινητοποίησε τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αναστάσιο Λάππα, ο οποίος ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημα να συμμετάσχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας στη πραγματοποίηση της δωρεάς. «Επιπλέον – είπε – θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη, της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτριο Μαβίδη και της Συνεταιριστικής Τράπεζας κύριο Δ. Γελαδάρη, για τη πολύτιμη βοήθεια τους για την ολοκλήρωση των διαδικασιών δωρεάς.

Από την πλευρά τους, τόσο ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, όσο και ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αν. Λάππας τόνισαν ότι και οι δύο πλευρές ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της κλινικής, διαπιστώνοντας τις ανάγκες και συναισθανόμενοι το χρέος όλων απέναντι στους κατοίκους της Θεσσαλίας, ο οποίοι δικαιούνται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Να σημειωθεί ότι τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα της δωρεάς δεν υπάρχουν σε άλλη δομή υγείας της Θεσσαλίας και συμβάλουν στη μείωση των πιθανών ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και την ακριβέστερη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του γαστρεντερολογικού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω