«O κόσμος των παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, είναι ένας κόσμος αγάπης στην πιο αγνή μορφή του, που το πρόβλημα του είμαστε εμείς, καθώς δυσκολευόμαστε να τον κατανοήσουμε».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στην έκθεση ζωγραφικής, που διοργάνωσε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης, με τίτλο “Ισορροπίες”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Διευθυντή του Σχολείου Δημήτρη Φωτίου, συνεχάρη τις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, για την αξιέπαινη προσπάθειά τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, τονίζοντας:

«Ο διαφορετικός  τρόπος, που τα παιδιά με Δ.Α.Δ επεξεργάζονται τις πληροφορίες του περιβάλλοντος, βιώνουν τα  αισθητηριακά ερεθίσματα, κατανοούν και ερμηνεύουν κοινωνικές καταστάσεις, με την συμβολή των εκπαιδευτικών, μετατρέπεται σε έναν “μαγικό τρόπο”, που μας βοηθά να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

Δανειζόμενος τα λόγια της αλεπούς από τον “Μικρό Πρίγκιπα” του Γάλλου συγγραφέα  Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ “δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά, το ουσιώδες είναι αόρατο για τα μάτια”, θέλω να τονίσω, πόσο σημαντικό είναι να βλέπουμε το παιδί με Δ.Α.Δ. με την καρδιά».

Ο κ. Κέλλας, ακόμη, ανέφερε πως τα συγκεκριμένα δημιουργήματα, τα οποία χαρακτήρισε ως “έργα τέχνης ανυπολόγιστης αξίας, καθώς είναι φτιαγμένα με την καρδιά και άδολη αγάπη”, απεικονίζουν την αλήθεια των μαθητών, μακριά από στερεότυπα και καλούπια.

Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός, εστιάζοντας στην συμβολή των εκπαιδευτικών, επεσήμανε:

«Χωρίς εσάς, τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής, που μας κάνετε υπερήφανους, τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να βρουν τον δρόμο για να επικοινωνήσουν, ούτε να επιτύχουν τις κατακτήσεις, που μας παρουσιάζετε σήμερα. Αποτελείτε την πυξίδα τους και σας οφείλουμε πολλά».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω