Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος, τα έργα πρόκειται να ξεκινήσουν τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου και μόλις ολοκληρωθούν θα μεταμορφώσουν ολόκληρη την περιοχή. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στη Ν. Ιωνία, το οποίο μια χούφτα από χασοδίκες επιχειρεί να μπλοκάρει», δήλωσε ο κ. Μπέος για τις προσφυγές μελών της μείζονος μειοψηφίας κατά της δωρεάν παραχώρησης του κτιρίου από τον Δήμο Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η μείζονα μειοψηφία έχει προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας, απ’ όπου η προσφυγή της απορρίφθηκε και εντός των ημερών το ίδιο θέμα πρόκειται για συζητηθεί στην Επιτροπή του Άρθρου 152, μετά από προσφυγή και πάλι της αντιπολίτευσης. «Μετά και από την επιτροπή θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Οι άνθρωποι είναι τραγικοί και στο τέλος, όλα θα τα χάσουν. Εμείς λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης κι όχι με ιδιοτέλειες ή συμφέροντα. Αυτοί δεν αγαπάνε την πόλη τους», σχολίασε στις δηλώσεις του ο κ. Μπέος.

Υπενθυμίζεται ότι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει παραχωρηθεί και το συγκρότημα Τσαλαπάτα για διάστημα 30 ετών και έναντι μηνιαίου ενοικίου 6.000 ευρώ.

 

Για την αντιπλημμυρική μελέτη

Στις δηλώσεις τους ο κ. Μπέος αναφέρθηκε και στη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Βόλου, που ανέλαβε να συντάξει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το οποίο πήρε παράταση έως τέλος του χρόνου.

«Εχει καθυστερήσει (σ.σ. το Πανεπιστήμιο). Υπήρχε μία διαμάχη μεταξύ του καθηγητή Ν. Ηλιού και των πρυτανικών αρχών. Δώσαμε μία παράταση και ελπίζουμε έως αρχές του χρόνου να παραδοθεί», είπε ο κ. Μπέος.

Ωστόσο για τον ίδιο, το επίμαχο δεν είναι ο χρόνος παράδοσης της μελέτης αλλά η χρηματοδότηση των έργων που θα προβλέπει. «Το θέμα είναι να βρεθεί χρηματοδότηση για τα έργα. Είναι ένας διαρκής αγώνας δρόμου. Θα ασκήσουμε πίεση για να δρομολογηθούν μεγάλα έργα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες, αλλά τότε νοιάζονταν πώς οικόπεδα στον περιφερειακό θα λάβουν υπεραξία», ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω