Τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της Covid-19 και συγκεκριμένα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, έχει θετική επίδραση στα άτομα που υποφέρουν από τις εποχικές αλλεργίες. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Καθρέπτης» με τον Χρήστο Μιχαηλιδη, η κ. Κατερίνα Συρίγου, συντονίστρια διευθύντρια στο τμήμα Αλλεργειολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του νοσοκομείου “Σωτηρία”.

Η κ. Συρίγου ανέφερε πως «βλέπουμε στις δύο εποχές (άνοιξη) που βιώσαμε πέρσι και φέτος ότι τα συμπτώματα των αλλεργικών μας ασθενών είναι ηπιότερα» και εξήγησε ότι «αυτό που είναι πολύ χρήσιμο για τους αλλεργικούς ασθενείς είναι ότι φοράνε τη μάσκα, η οποία ουσιαστικά φιλτράρει τον αέρα που αναπνέουν, έτσι ώστε να έχουμε μία σημαντική μείωση του αλλεργειογόνου που εισπνέουν, γιατί την μάσκα δεν μπορούν να τη διαπεράσουν ούτε τα επιμέρους τμήματα των γύρεων ούτε ολόκληρη η γύρη».

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, θεωρεί ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε μία μείωση προς τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, αλλά και προς τον αριθμό των νοσηλευομένων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Περισσότερα Εδω