Εξι επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων από τη Μαγνησία είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους και παράλληλα να αναζητήσουν συνεργασίες στον τομέα των εξαγωγών, συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «ANUGA 2025», που έριξε αυλαία χθες στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας στη Γερμανία.
Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και με τη στήριξη της περιφέρειας Θεσσαλίας φιλοξενήθηκαν έξι επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών και πιο συγκεκριμένα οι: ΧΑΡΜΑΝΗΣ Ι. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΕ (Βιομηχανία Παραδοσιακών Τροφίμων), ΒΑΒΛΙΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Συσκευαστήριο Ελαιολάδου – Σπορελαίων), ΚΑΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ (Λουκάνικα Στράκας), ΦΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Βιοτεχνία Επεξεργασίας Αμυγδάλου – Ξηροί Καρποί, ΛΥΧΝΑΡΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ ΑΕ (Εμπόριο, Τυποποίηση, Εξαγωγή Ελαιών και Πολτού Ελιάς και ΙΒΚ ΤΡΟΦΙΜΑ ΙΚΕ (Παραγωγή & Επεξεργασία Ρίγανης).
Η ANUGA αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη διεθνή έκθεση του κλάδου, προσελκύοντας φέτος περίπου 8.000 εκθέτες από 110 χώρες. Στην έκθεση αναδείχθηκαν οι παγκόσμιες τάσεις στη γαστρονομία, οι καινοτομίες προϊόντων και η έμφαση στα βιολογικά, Halal και Kosher προϊόντα.
Την αποστολή του επιμελητηρίου υποστήριξαν επιτόπου ο Β’ αντιπρόεδρος Απόστολος Οντόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Ζαχείλας, οι οποίοι είχαν επαφές με τον γενικό γραμματέα αγροτικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων Αντώνιο Φιλιππή. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της παρουσίας των εγχώριων και τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.



(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
Περισσότερα Εδω










