Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 3/4/24, την περιφερειακή διεθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, κ. Ολγα Τσιούρβα, στην οποία έθεσε προφορικά και γραπτά αιτήματα των πλημμυροπαθών προς την διοίκηση του ΟΑΕΔ, ζητώντας την επίλυσή τους.

Η περιφερειακή διευθύντρια δεσμεύτηκε ότι θα τα διαβιβάσει στην διοίκηση του οργανισμού και θα ενημερώσει την επιτροπή για τις απαντήσεις της προσεχώς.

Το υπόμνημα που παρέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, στην περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ, είναι τα παρακάτω:

«Προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ του ΟΑΕΔ

Οι 930 οικογένειες των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (Μελίνα Μερκούρη και Ανεμόμυλος), 7 μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου του 2023, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα, για την αποκατάσταση των οποίων από την αρχή επιβαρυνόμαστε εμείς σχεδόν αποκλειστικά, αφού η κρατική αρωγή ήταν ελάχιστη έως μηδαμινή.

Η άντληση των νερών απο τα πλημμυρισμένα υπόγεια, ο καθαρισμός απο τις λάσπες και η απομάκρυνση των κατεστραμένων ειδών υπογείων και ισογείων διαμερισμάτων, έγινε στην πλειοψηφία με προσωπική μας εργασία και έξοδα και την βοήθεια εθελοντών, αφού ΔΕΥΑΛ και Πυροσβεστική, αδυνατούσαν να καλύψουν τις ανάγκες μας, λόγω ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό.

Η κυβέρνηση έδωσε μέσω της ΑΡΩΓΗΣ, σε ένα μέρος και όχι σε όλους τους πλημμυροπαθείς κατοίκους των 300 περίπου ισογείων διαμερισμάτων, απο 1.200 έως 6.600 ευρώ, ενώ οι ζημιές είναι πενταπλάσιες σε αξία, αφού στην μεγάλη πλειοψηφία των ισογείων διαμερισμάτων, καταστράφηκε και πετάχθηκε το σύνολο της οικοσκευής, χώρια οι ζημιές σε τοίχους, πόρτες, ηλεκτρολογικά, κ.α.

Σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι ισογείων που χωρίς εξήγηση, δεν έλαβαν ούτε ευρώ αποζημίωση για την οικοσκευή που έχασαν.

Η κυβέρνηση απέκλεισε αυθαίρετα απ’ αυτές τις πενιχρές αποζημιώσεις, όλους τους ιδιοκτήτες των υπογείων-αποθηκών (930), τα οποία πλημμύρισαν μέχρι το ταβάνι, προκαλώντας πλήρη καταστροφή κάθε είδους χρήσιμων αντικειμένων που είχαμε, αξίας πολλών χιλάδων ευρώ.

Απέκλεισε επίσης απο αποζημίωση, τους κοινόχρηστους χώρους των εργατικών πολυκατοικιών (εισόδους πολυκατοικιών, εξωτερικούς τοίχους, κοινόχρηστους χώρους υπογείων, ανσασέρ), τα οποία καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε, την ώρα που αδυνατούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των δικών μας διαμερισμάτων.

Η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων), ζητά απο την Διοίκηση του ΟΑΕΔ:

· Να επιβαρυνθεί το κόστος καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων (είσοδοι πολυκατοικιών, σκάλες και ράμπες εισόδου πολυκατοικιών, επιδορθώσεις και βάψιμο εξωτερικών χώρων των πολυκατοικιών, λεβητοστάσια, δεξαμενές καυσίμου, ανσασέρ).

· Αναστολή της εξόφλησης των διαμερισμάτων, για 1 χρόνο, δίχως προσαύξηση και χωρίς να χαθεί η πενταετία.

· Πραγματοποίηση γεωλωγικών ελέγχων για να διαπιστωθεί η στατική επάρκεια των οικοδομών στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (παλιές και νέες).

· Άμεση αποκατάσταση του Παιδικού Σταθμού των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, ώστε να επαναλειτουργήσει σύντομα, με πλήρη κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω