Τριάντα εννέα ενδιαφέρουσες ταινίες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις του σινεμά στο 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που αρχίζει την Τρίτη και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Tο φετινό, 21o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκινά στις 6 Απριλίου με την ταινία «Ντε Γκωλ» του Γκαμπριέλ Ντε Μπομάν σε πρώτη προβολή. Η υπόθεση εξελίσσεται το 1940 και αφορά στο πώς ο στρατηγός Ντε Γκολ αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή της Εθνικής Αντίστασης και, στη συνέχεια, κορυφαία πολιτική φυσιογνωμία της μεταπολεμικής Γαλλίας.

Έως τις 14 Απριλίου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε ακόμη 30 ταινίες της τελευταίας διετίας σε πρώτη προβολή καθώς, λόγω πανδημίας, δεν μπόρεσαν να προβληθούν ακόμη στις αίθουσες.

Σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα προβληθούν 8 παλαιότερα διαμάντια του γαλλικού σινεμά που επέλεξαν ισάριθμοι σημαντικοί Ελληνες κινηματογραφιστές, όπως η «Μουσέτ» του Ρομπέρ Μπρεσόν, «Η περιφρόνηση» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ και η ταινία του Αντρέ Τεσινέ «Δεν φιλώ στο στόμα».

Ειδικό ενδιαφέρον έχουν και οι 4 ταινίες που στέλνει στην Αθήνα το Champs Elysees Film Festival, το σημαντικό φεστιβάλ ανεξάρτητου γαλλικού και αμερικανικού κινηματογράφου του Παρισιού.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου (ifg.gr).

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ματίνα Καλτάκη

Περισσότερα Εδω