Τους προβληματισμούς τους αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης για δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας υπό τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε.) εξέθεσε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Σκάμπουρας αυτή η μετατροπή «δημιουργεί πρόβλημα στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Υδροοικονομίας και Εποπτείας ΟΕΒ».

«Εμείς από τις 14 Ιανουαρίου 2024 καταγγείλαμε αυτήν την κυβερνητική πρωτοβουλία, διότι η μετακίνηση των συναδέλφων σε μία ανώνυμη εταιρεία δημιουργεί πρόβλημα στη μονιμότητα και αλλάζει την εργασιακή τους θέση» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως μείζονα ζητήματα είναι «πώς θα μετακινηθούν αυτοί οι άνθρωποι και ποιες συνθήκες θα υπάρχουν στην εργασία τους».

«Θα είμαστε απέναντι σε κάθε πολιτική, η οποία θα προσπαθήσει να ιδιωτικοποιήσει το νερό. Αυτές οι στρατηγικές όπου εφαρμόστηκαν κόστισαν για τον κάθε επαγγελματία. Οι συνάδελφοι, που εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα οικειοθελούς μετακίνησης. Ο καινούριος φορέας δε πρέπει να είναι Ανώνυμη Εταιρεία» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Χρήστος Μάρκου.

«Είμαστε σε επαγρύπνηση να αποτρέψουμε αυτό που πάει να συμβεί» σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων κα Σοφία Βενέτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας προς ψήφιση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δείτε βίντεο:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω