Οι Λαρισαίοι ευαισθητοποιήθηκαν, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εκδήλωσης με θέμα την κακοποίηση των γυναικών και έδωσαν το παρόν το βράδυ της Πέμπτης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το κοινωνικό εθελοντικό δίκτυο #Κανείς_Μόνος» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το μήνυμα ήταν ηχηρό και ακούστηκε από πέρα ως πέρα στην πόλη της Λάρισας και όχι μόνο: Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το άναμμα κεριών στην μνήμη των 13 δολοφονημένων γυναικών και προλόγισε η Γεωργία Κουτσομάρκου. Ακούστηκε θεατρικό δρώμενο από το Εργαστήρι Ζωής του κέντρου πρόληψης Λάρισας ΟΚΑΝΑ (προλόγισε η Δέσποινα Μπουνιτση).

Ακολούθησε η ομιλία της Ευαγγελίας Λιακούλη, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και ιδρύτρια του #κανείς μόνος η οποία είχε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Μίλησε επίσης όντας πολύ ευαισθητοποιημένος στο θέμα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε: “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται στο πλευρό των γυναικών που υπήρξαν θύματα βίας. Κανείς δεν είναι μόνος πια. Είμαστε όλοι εδώ. Αυτό που λέμε σε όλες τις γυναίκες είναι «μη φοβάσαι μιλά» που είναι και το σύνθημα της σημερινής εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ισότητας Θεσσαλίας κα Ρογκανακη όπως και η κα Ρ. Απρίλη από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων.

Οι Λαρισαίοι παρακολούθησαν με ευαισθησία και ενδιαφέρον τα δρώμενα της εκδήλωσης και φυσικά την συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «ΙnDonnation» που έδωσε μηνύματα κατά της βίας των γυναικών.

Την προσοχή του κόσμου τράβηξε το κοινωνικό σποτ το οποίο δημιουργήθηκε και προσφέρθηκε από εθελοντές καλλιτέχνες και σκηνοθέτες, με μήνυμα κατά της κακοποίησης.

Επιπλέον παρουσιάστηκε δρώμενο από το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του Εργαστηρίου Ζωής και αναγνώστηκαν κείμενα που αναφέρονται στην έμφυλη βία, ενώ παρουσιάσθηκε το έργο των δομών υποδοχής και αντιμετώπισης των κακοποιημένων γυναικών της περιοχής της Λάρισας.

Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης βοήθησαν οι εθελοντές του δικτύου #Κανείς_Μόνος, του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας και του Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Θεσσαλίας, η Επιτροπή  Ισότητα και Συμβουλευτικού Σταθμού  Δήμου Λαρισαίων και πολλές εθελοντικές ομάδες της πόλης.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω