Ήταν 7 Δεκεμβρίου του 2011 όταν γεννήθηκε «Ο Άλλος Άνθρωπος». Στην οδό Φυλής, στις 2:30 το μεσημέρι, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πήρε μια κατσαρόλα φασολάκια με πατάτες που είχε φτιάξει η μητέρα του και μοίρασε φαγητό στους αστέγους.

Μετά με μια γκαζιέρα και μια κατσαρόλα το φαγητό άρχισε να φτιάχνεται στο δρόμο και λίγο αργότερα η κατσαρόλα έγινε καζάνι, οι μερίδες πολλαπλασιάστηκαν, οι υποστηρικτές του έγιναν πολλοί και μαζί ενώθηκαν με στόχο να δημιουργήσουν μια ανοιχτή κουζίνας προσφοράς.

Πριν γίνει… άλλος άνθρωπος

Έναν χρόνο πριν, το 2010, ο «Άλλος Άνθρωπος» ήταν πραγματικά ένας… άλλος άνθρωπος! Αγνώριστος στο προφίλ του στο Facebook, χωρίς γένια, με κοστούμι, γραβάτα και γυαλιά ηλίου.

Στις 25 Δεκεμβρίου του 2010 ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος διασκεδάζει με φίλους του, τσουγκρίζοντας και χαμογελώντας. Πρωταγωνίστρια… η γραβάτα του! Κατακόκκινη, με τράπουλα, κουλοχέρη και μάρκες.

Στις 18 Αυγούστου του 2010 ο «Άλλος Άνθρωπος» αναπολεί… Ανεβάζει στο Facebook φωτογραφία από τότε που ήταν μαθητής Δημοτικού…

Την επόμενη χρονιά, το 2011 το προφίλ του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου στα social media αλλάζει. Τα κοστούμια και οι γραβάτες πάνε περίπατο. Τη θέση τους παίρνουν τζιν παντελόνια, μακό μπλουζάκια και καπελάκια.  Ο ίδιος αρχίζει να πηγαίνει σε συγκεντρώσεις Αγανακτισμένων όπως αυτή που έγινε στο Σύνταγμα, στις 15 Ιουνίου. Είναι το τέλος αυτής της χρονιάς που οδηγεί στην ίδρυση της Κοινωνικής Κουζίνας.

Δες στο βίντεο του T-live φωτογραφίες από το παρελθόν του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου:

Στο T-live φιλοξενήθηκε ζωντανά ο δικηγόρος του δημιουργού του «Άλλου Ανθρώπου», κ. Αλέξανδρος Κατσιφός.

Περισσότερα Εδω