Εορταστική περίοδος σημαίνει… απόδραση σε χειμερινούς προορισμούς. Όμως, ο ερχομός του κορωνοϊού διέκοψε βίαια για δύο χρόνια την αγαπημένη ασχολία πολλών Λαρισαίων, με αποτέλεσμα η ταξιδιωτική εμπειρία τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να αποτελεί πλέον… επιτακτική ανάγκη.

Έτσι, λοιπόν το onlarissa.gr απευθύνθηκε στην κ. Εύα Στεργιάκη, ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου “Stergiaki Travel Services” επί της οδού Παπακυριαζή, η οποία και μας μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί φέτος γύρω από τις… εξορμήσεις των Λαρισαίων κατά την εορταστική περίοδο, ποιοι είναι οι προορισμοί που επιλέγουν οι περισσότεροι για να περάσουν τις γιορτές τους, αλλά και την τουριστική κίνηση που παρατηρείται στην πόλη μας αυτές τις μέρες.

“Φέτος βλέπουμε μία πάρα πολύ μεγάλη κινητικότητα των Λαρισαίων προκειμένου να ταξιδέψουν και να περάσουν τις γιορτές τους σε κάποιο άλλο μέρος” επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Στεργιάκη, τονίζοντας πως “ο κόσμος είναι σκασμένος μετά και τα δύο χρόνια της πανδημίας και θέλει να βρει ένα μέρος για να φύγει, χωρίς να κοιτάζει ιδιαίτερα τις τιμές”.

Όσον αφορά τους πιο δημοφιλείς προορισμούς που επιλέγουν οι Λαρισαίοι, η κ. Στεργιάκη υπογράμμισε πως “φέτος δεν έχουμε καθόλου Ελλάδα αλλά κυρίως προορισμούς στο εξωτερικό όπως Βιέννη, Λονδίνο, Πράγα, Ιορδανία, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, και “παίζει” επίσης πάρα πολύ Πολωνία με Βαρσοβία και Κρακοβία”.

Υπάρχει ταξιδιωτική κίνηση προς τη Λάρισα;

Επί τη ευκαιρία του ρεπορτάζ για τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, δε γινόταν να μη ρωτήσουμε την κ. Στεργιάκη για το… αντίστροφο και την τουριστική κίνηση στην πόλη της Λάρισας. Παρ’ όλο που δεν ασχολείται με τον εισαγόμενο τουρισμό προς τη Λάρισα, η κ. Στεργιάκη έχοντας επικοινωνία με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της πόλης, παρατήρησε πως “η Λάρισα είναι γεμάτη από κόσμο, πιστεύω πως θα έχει καλή κινητικότητα μέσα στις γιορτές με το Πάρκο των Ευχών να δεσπόζει, προκειμένου να δουλέψουν και τα υπόλοιπα μαγαζιά της πόλης, κάτι που το έχουμε όλοι μας τόσο μεγάλη ανάγκη”.

Τέλος, η κ. Στεργιάκη θέλησε να επισημάνει πως “βλέπουμε μία στροφή του κόσμου ξανά προς τα ταξιδιωτικά γραφεία, καθώς πολλοί την έχουν “πατήσει” με κρατήσεις μέσω ίντερνετ, ενώ εμείς εδώ εγγυόμαστε πως το ταξίδι θα είναι όμορφο και ασφαλές”.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω