Μια δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα στις τηλεοπτικές κάμερες για τη βία κατά των γυναικών ήταν αρκετή για να προκαλέσει αντιδράσεις και ως συνέπεια να διαγραφεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις φετινές Ευρωεκλογές.

Η εκπομπή «Fay’s Time» στην οποία ο γνωστός δημοσιογράφος είχε κάνει τις επίμαχες δηλώσεις πρόβαλε ολόκληρο και αμοντάριστο το υλικό, το οποίο ο Δημήτρης Παπανώτας είχε χαρακτηρίσει «κοπτοραπτική».

«Εγώ είμαι του ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι θέλετε για την κα Δούνια να ρωτήσετε τον Κωνσταντάρα που είναι δεξιός, εγώ είμαι αριστερός. Ρωτήστε με για αριστερούς πολιτικούς, τους δεξιούς δεν τους ξέρω, δεν με ενδιαφέρουν. Οι απόψεις τους είναι 100% αντίθετες από μένα, δεν με νοιάζει. Είναι υποψήφια; Άλλο θέμα» αναφέρει αρχικά ο δημοσιογράφος του Happy Day.

«Η κα. Δούνια έχει πάθει αυτό που έχουν πάθει πολλοί τελευταία, το να συγχέουν τα δικαιώματα των γυναικών με το οτιδήποτε συμβαίνει. Αυτό είναι μια υστερία. Κόψτε αυτή την υστερία, γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ξέρω αν η κα. Δούνια νιώθει πάρα πολύ ταλαιπωρημένη ως γυναίκα από διάφορα, δεν το βλέπω κιόλας. Στην καριέρα της μια χαρά, στη Βουλή μια χαρά. Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει και νιώθει καταπιεσμένη.

Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές τις μεταχειρίζονται καλά, έχουν τους μισθούς τους. Βλέπεις στην τηλεόραση να πληρώνονται λιγότερο οι γυναίκες; Όχι, περισσότερο μάλλον» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπανώτας.

Δες ολόκληρη την 5λεπτη δήλωση χωρίς ίχνος μοντάζ:

 

Περισσότερα Εδω