Η Δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» σε μήνυμα της για το Δεκαπενταύγουστο αναφέρει:

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Μητέρας του Θεανθρώπου, μήνας με αληθινά ελληνορθόδοξο νόημα και  ο Δεκαπενταύγουστος, η μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας,Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι η μετάστασή Της στον Παράδεισο και ο δι’ αυτής δοξασμός της ανθρώπινης φύσης. Η Κοίμηση της Παναγίας είναι το «έσχατο μυστήριο», η φανέρωση της δόξας με την οποία ο Θεός περιβάλλει την ανθρώπινη φύση. Γι’ αυτό και ο Δεκαπενταύγουστος είναι ημέρα γιορτής.Το “Πάσχα”του καλοκαιριού.

Ο Αύγουστος, ο γλυκός μήνας του ελληνικού καλοκαιριού, είναι παράλληλα ένας πικρός μήνας στη συλλογική μνήμη μας. Ανήμερα της Παναγίας μας, τον Δεκαπενταύγουστο του 1940, νεοεμφανιζόμενοι εχθροί, βυθίσανε την «ΕΛΛΗ» στην Τήνο, μια άνανδρη και ύπουλη επίθεση, μια χυδαία πρόκληση στο Έθνος μας και ταυτόχρονα βλασφημία στο Πρόσωπο της Παναγίας μας που βεβηλώθηκε στο ιερό της νησί η ημέρα της Κοιμήσεώς Της. Η χυδαία πρόκληση και βλασφημία λίγο αργότερα απαντήθηκαν με τον τρόπο που πρέπει, τον ελληνικό τρόπο, στο Έπος του Σαράντα, θαρρείς και το έχει η Μοίρα μας μέσα από τις πιο χυδαίες προκλήσεις και συμφορές να βγαίνουμε αναγεννημένοι και νικητές και το ίδιο θα συμβεί και τώρα με τη μητέρα ελληνική γη που κάποιοι βάλθηκαν να ερημοποιήσουν υπηρετώνταςάνομους σκοπούς αποσταθεροποίησης και σενάρια υβριδικού πολέμου.

Ας παρακαλέσουμε την Παναγία, ως Υπέρμαχο Στρατηγό, να σκέπει και να φρουρεί την πατρίδα μας και τον απανταχού Ελληνισμό.
Η δημοτική παράταξη «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» εύχεται «Καλή Παναγιά» σε όλους και όλες και επισημαίνει, για ακόμα μια φορά, ότι όλες τις δοκιμασίες θα τις ξεπεράσουμε με αλληλεγγύη και με κοινοτικό πνεύμα επειδή το μόνο βέβαιο αλλά και πιο πολύτιμο που έχουμε, είναι ο ένας τον άλλον, ο Έλληνας τον Συνέλληνα.

Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες.

Καλή Παναγία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω