«Ως πότε εικόνες καταστροφής και ντροπής στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης;» διερωτάται με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων), με αγανάχτηση και θλίψη παρακολουθούμε τις εικόνες καταστροφής και ντροπής που παραμένουν 8 και πλέον μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα, όχι μόνο στα σπίτια και στους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών, μιας και η κυβέρνηση έδωσε μόνο σε ιδιοκτήτες ισογείων αποζημιώσεις-ψίχουλα 1.200 έως 6.600 ευρώ, αλλά και στους δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, στα θυροφράγματα των αγωγών των ομβρίων, στα κενά και εγκατελειμένα καταστήματα, στο κλειστό γυμναστήριο.

Δοκιμάζεται η υπομονή μας και η κοινή λογική από την προκλητική αδιαφορία της δημοτικής αρχής Λαρισαίων, η οποία την ίδια στιγμή δεν τσιγκουνεύεται καθόλου να ξοδεύει πολλές χιλιάδες ευρώ για εκδηλώσεις-βιτρίνας, σαν αυτή του φεστιβάλ καφέ, απο τα χρήματα των φορολογουμένων Λαρισαίων!

Αυξάνεται η οργή και η αποδοκιμασία των κατοίκων, όταν ακούμε κυβερνητικούς και δημοτικούς παράγοντες, να μας λένε χωρίς ίχνος ντροπής ότι είναι δίπλα στους πλημμυροπαθείς, ενώ είναι προκλητικά απεναντί μας, στη σκληρή καθημερινότητα που έφερε η καταστροφική πλημμύρα και γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτη απο την  ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία και τον φόβο της επανάλειψης μιας πλημμύρας, λόγω της εγκληματικής έλλειψης σχεδίου και των αντίστοιχων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Πλανώνται πλάνη οικτρά, αν νομίζουν ότι θα κουραστούμε και θα πάψουμε να διεκδικούμε, αφήνοντάς στους στη νιρβάνα τους.

Θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους, απαιτώντας εδώ και τώρα απο την δημοτική αρχή Λαρισαίων, να αποκαταστήσει:

Ολους τους δρόμους μέσα στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (παλιές και νέες), που καταστράφηκαν απο την πλημμύρα και έχουν γίνει επικίνδυνοι.

Ολους τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου.

Τη σωστή λειτουργία των θυροφραγμάτων των αγωγών των ομβρίων των Εργατικών Κατοικιών.

Ολα τα καταστήματα που έχουν παραχωρηθεί απο τον ΟΑΕΔ για την ενοικίαση για διάφορες λειτουργίες.

Να αξιοποιήσει για ανάγκες των πλημμυροπαθών τα 30.000 ευρώ που μαζεύτηκαν στον λογαριασμό του δήμου γι’ αυτό το σκοπό.

Να προχωρήσει σε συνεργασία με κυβέρνηση και περιφέρεια στα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Να παρέμβει στον ΟΑΕΔ για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία τη νέα σχολική περίοδο του βρεφονηπιακού σταθμού στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω