Και ξαφνικά ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης με την πολυσχιδή δραστηριότητα, εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, του γέροντα Εφραίμ, με τον οποίο τον συνδέουν – απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα – στενές σχέσεις.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ που καταγράφει το financialreport.gr κατά το οποίο «αναστάτωση επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, το οποίο συνδέεται και χρηματοδοτείται μέχρι τώρα από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του γέροντα Εφραίμ. Σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων, εμφανίστηκε την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου επί της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, ο ιδιοκτήτης στην ΠΑΕ ΑΕΛ και Πρόεδρος του Ομίλου Animus, Αχιλλέας Νταβέλης, Ο κ. Νταβέλης είναι επίσης γνωστός από την υπόθεση με τις ιατρικές μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό αφού έστησε ένα εργοστάσιο σε χρόνο ρεκόρ, τις πρώτες κιόλας μέρες της αρχικής καραντίνας.

Συνοδευόμενος από τους νομικούς του Στέφανο και Σπύρο Τσαντίνη και χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση των εργαζομένων ότι θα βρεθεί στο χώρο για να προβεί σε ανακοινώσεις, εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της ΙΜ Βατοπεδίου και ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να γίνουν περικοπές σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα μέσα ενημέρωσης pemptousia.gr, pemptousia.tv, ope.gr (orthodoxia news agency) pemptousia.fm προκειμένου τα μέσα αυτά να καταστούν βιώσιμα.

Ανέφερε πως θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι για τους επόμενους μήνες να προχωρήσουν σε εκ περιτροπής εργασία, που σημαίνει ότι σύμφωνα με το νόμο μπορεί να μειωθούν οι ώρες εργασίας μέχρι και το 1/4 σε σχέση με το κανονικό ωράριο με τις αντίστοιχες αποδοχές, υπογράφοντας τροποποιητική σύμβαση εργασίας. Σε ερωτήσεις των εργαζομένων οι νομικοί διευκρίνισαν ότι αν εν τω μεταξύ η εταιρεία αποφασίσει απολύσεις, οι αποζημιώσεις θα δοθούν με το νέο καθεστώς.

Οι νομικοί και ο κ. Νταβέλης παρουσίασαν την εναλλακτική να αιτηθεί γραπτώς όποιος εργαζόμενος το επιθυμεί την απόλυσή του στο Ινστιτούτο και να λάβει άμεσα τη νόμιμη αποζημίωσή.

Οι εργαζόμενοι που μόλις πριν από 10 ημέρες άκουσαν για πρώτη φορά ότι υπάρχει ενδεχόμενο απολύσεων και όχι μετάβαση σε εκ περιτροπής εργασία από την επικεφαλής του Ινστιτούτου, δημοσιογράφο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Γιαχνάκη, ζήτησαν από τους τρεις άνδρες αλλά και τη διευθύντρια, να έχουν αυτές τις προτάσεις γραπτώς ώστε να απευθυνθούν στις ενώσεις στις οποίες ανήκουν».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω