Με το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος τιμήθηκε ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης για το βιβλίο του «Νίκη». Πρόκειται για το βραβείο που καθιερώθηκε το 2007 με στόχο την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και τη γνωριμία με τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή της Ευρώπης.

Με αφορμή το τιμητικό αυτό γεγονός, ο Χρήστος Χωμενίδης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, στην εκπομπή “Στο Πρώτο… αλλιώς”, στη Μαρία Γεωργίου και στον Βασίλη Αδαμόπουλο.
Οπως είπε, κάθε βράβευση, κάθε διάκριση, κάθε έπαινος προσφέρει στον καλλιτέχνη πολύ μεγάλη χαρά. Εγώ μέχρι πρόσφατα στοιχημάτιζα πως δεν επρόκειτο να βραβευθώ ποτέ. Όχι επειδή δεν εκτιμούσα το ίδιο μου το έργο. Αλλά γιατί ο δημόσιος λόγος μου, οι θέσεις που εκφράζω σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα παραείναι έντονες – αντίθετες συχνά με τον συρμό, αφόρητες για ορισμένους.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στο κίνητρο συγγραφής του βιβλίου, με “ένα πολύ προσωπικό κίνητρο για να συστήσω στη δίχρονη τότε κόρη μου τον κόσμο της γιαγιάς της. Να της μιλήσω για τους προγόνους της”.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω