Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα έχει προκύψει για το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, καθώς οι παραλίες παραμένουν χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη.
Η τουριστική σεζόν οδεύει πριν την κορύφωσή της, ήδη εισήλθαμε στο δεύτερο μισό του καλοκαιριού, και ενώ θα έπρεπε οι ναυαγοσώστες να βρίσκονται στις θέσεις τους από την 1η Ιουνίου, οπότε και ξεκίνησε το καλοκαίρι, ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί.
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μαρία Σαμαρά τόνισε πως είναι εύλογος ο προβληματισμός τόσο των επαγγελματιών όσο και των λουομένων που θέλουν να νιώθουν την ασφάλεια που τους προσφέρει ένας ναυαγοσώστης, ειδικά στις αιγαιοπελαγίτικες παραλίες του Πηλίου που λόγω των μελτεμιών και του συχνού κυματισμού απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους λουόμενους.
Προ ολίγων εβδομάδων η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» είχε αναδείξει την μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου μας. Προχθές στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ενημερωθήκαμε ότι ο διαγωνισμός που είχε κάνει η δημοτική αρχή απέβη τρεις φορές άγονος !!! και δεν υπήρξε γόνιμη συνεργασία με την ναυαγοσωστική επιχείρηση με την οποία συνεργάζονται εδώ και αρκετά χρόνια !! οπότε θα γίνουν νέες διαπραγματεύσεις !!! Ωστόσο η έκτακτη επιχορήγηση ήρθε από το υπουργείο και ακόμη δεν έχουμε ναυαγοσώστες !!!
Άρα ακόμη μια εξαιρετικά αναγκαία διαδικασία που ο Δήμος δεν μπόρεσε να υλοποιήσει με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.
Το σημαντικό είναι πως, ενώ άλλοι Δήμοι της Μαγνησίας διαθέτουν ήδη ναυαγοσώστες στις παραλίες, στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί.
Η παράταξή μας ζητεί από τη δημοτική αρχή άμεσα να κινηθεί και να έρθουν οι ναυαγοσώστες στις παραλίες, ώστε και οι λουόμενοι να αισθάνονται ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια απολαμβάνοντας το μπάνιο τους. Πόσο περισσότερο αυτή την περίοδο που παραδοσιακά αυξάνεται και η τουριστική κίνηση.

Περισσότερα Εδω