Τι αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για ένστολο στενό συγγενή της διοικητικής υπαλλήλου-πρωταγωνίστριας της κομπίνας με τους εμβολιασμούς μαϊμού και για άλλους αστυνομικούς. Προβληματισμός και στην Αστυνομία για τους ανεμβολίαστους

 «Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που διατηρεί συγγένεια με την διοικητική υπάλληλο που κατηγορείται για τουλάχιστον 47 «μαϊμού» εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας δεν ήταν και αυτός… ωφελημένος από το τις απατηλές ενέργειές της. Είχε εμβολιαστεί κανονικά στα πλαίσια σχετικής διαδικασίας από την ΕΛ.ΑΣ σε προγενέστερο χρόνο και δεν έχει καμία σχέση με τα τρικ της συγγενούς του».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στην Καρδίτσα που αποκαλύφθηκε τα τελευταία 24ωρα, με πρωταγωνίστρια διοικητική υπάλληλο που παραδέχθηκε την ενοχή της.

Ζητούμενο της σύντομης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ ήταν να εξεταστεί  αν «πελάτης» της διοικητικής υπαλλήλου ήταν και ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετεί σε σημαντικό πόστο σε τοπική υπηρεσία της Θεσσαλίας, ερευνώντας το ενδεχόμενο αν θα μπορούσε και άλλοι αστυνομικοί της περιοχής να είχαν λάβει κι αυτοί ψευδή  πιστοποιητικά.

Χωρίς όμως, μέχρι στιγμής, αυτή η αρχική έρευνα να καταδείξει εμπλοκή αστυνομικών στην υπόθεση του Παλαμά Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι τα  ποσοστά εμβολιασμού στην Ελληνική Αστυνομία, με βάση τα επίσημα στοιχεία, είναι 61,53% εμβολιασμένοι, δηλαδή 33.841 αστυνομικοί, 28,47% ανεμβολίαστοι – 15.658 αστυνομικοί  ενώ  υπάρχει και ένα ποσοστό 10% που έχουν νοσήσει.

Ωστόσο αυτό το ποσοστό ανεμβολίαστων ήδη προκαλεί πολλά λειτουργικά προβλήματα και τριβές στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τριβές υπάρχουν και στο θέμα συμμετοχής αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί στα μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω